МОДЕЛІ ТА МЕТОДИ РОЗРАХУНКУ РОБОЧОГО ПРОЦЕСУ ТРИКОНТУРНОГО ТУРБОРЕАКТИВНОГО ДВИГУНА



Название:
МОДЕЛІ ТА МЕТОДИ РОЗРАХУНКУ РОБОЧОГО ПРОЦЕСУ ТРИКОНТУРНОГО ТУРБОРЕАКТИВНОГО ДВИГУНА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність роботи, сформульовано мету, задачі, об'єкт і предмет дослідження, визначено наукову новизну та практичну цінність отриманих результатів. Приведено відомості про особистий внесок автора, апробацію, опубліковані результати досліджень, структуру та обсяг дисертаційної роботи.


У першому розділі проаналізовано  сучасний стан, перспективи і проблеми створення авіаційних газотурбінних двигунів.


Використання модулів вентиляторів з різними розрахунковими параметрами  при створенні сімейства ГТД  приводить до зміни параметрів ступенів компресора базового газогенератора і зміни параметрів газогенератора в цілому, та як наслідок до відхилення параметрів газогенератора від оптимальних  для конкретних типів ГТД.


Одним із шляхів забезпечення інваріантності параметрів і характеристик модуля базового газогенератора є відомі  конструкції двоконтурних двигунів із заднім розташуванням турбовентиляторної приставки (CJ805-21, CF-700-1 та ін.). Заднє розташування вентилятора дозволяє без значних змін конструкції газогенератора створювати модульні конструкції газотурбінних двигунів (ТРД або ТРДД). Основний недолік відомих конструктивно-компоновочних схем ТРДД із заднім розташуванням модуля турбовентилятора полягає у високому радіальному градієнті температур в елементах турбовентиляторної приставки  ( ΔT=450–700 K ).


Основна складність в створенні таких конструкцій полягає в узгодженні та оптимізації параметрів та характеристик газогенераторного контуру та  параметрів турбовентиляторної приставки.


В розділі аналізуються переваги та недоліки газотурбінних двигунів модульної конструкції та формулюються задачі зі створення науково-методичного апарату для аналізу робочого процесу, розрахунку параметрів та характеристик триконтурного турбореактивного двигуна із заднім розташуванням турбовентиляторної приставки та створення методики оптимізації параметрів турбовентиляторної приставки.


У другому розділі викладено робочий процес триконтурного турбореактивного двигуна. із заднім розташуванням турбовентиляторної приставки. Турбовентиляторна приставка виконується у вигляді двохярусного робочого колеса, внутрішня частина якого працює в турбінному режимі, зовнішня частина виконує функції вентилятора


 


На рис. 1 зображена схема двовального триконтурного двигуна. Через реактивне сопло внутрішнього контуру виходить газ після камери змішування газогенератора та створення роботи розширення в турбінному контурі турбовентиляторної приставки. Цей газ створює тягу внутрішнього контуру ТРТД. Через реактивне сопло зовнішнього контуру виходить повітря, що проходить через контур вентилятора турбовентиляторної приставки та створює тягу зовнішнього контуру ТРТД. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины