Обґрунтування конструкційно-технологічних параметрів сушарки для цикорію кореневого :



Название:
Обґрунтування конструкційно-технологічних параметрів сушарки для цикорію кореневого
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У першому розділі «Аналіз сучасного стану технологій та засобів сушіння сировини с.-г. походження» проаналізовано сучасні технології та обладнання, що використовується для сушіння сипких матеріалів с.-г. походження, загалом, та сушарок з ІЧ-енргопідведенням, зокрема. Здійснено огляд наукових досліджень із визначення конструкційно-технологічних параметрів та режимів роботи сушарок барабанного типу з ІЧ-енргопідведенням.


На підставі аналізу результатів досліджень В. А. Вільчука,
Т.
 П. Жужжалової, А. В. Корнієнко, Ф. Г. Нахмєдова, А. А. Яценко та інших вчених сформульовано вимоги щодо технологічних показників процесів сушіння коренів цикорію. Наукові праці І. В. Бабкіної, А. С. Гінзбурга,
В. Ф. Дідуха, С. Г. Ільясова, Б. І. Котова, А. В. Ликова, С. І. Пастушенка,
І. А. Рогова, О. І. Черевка
та інших вчених є науковим підґрунтям для створення енергоощадних засобів для сушіння сипких рослинних матеріалів та наукового обґрунтування їх функціональних, експлуатаційних, конструктивних та технологічних параметрів.


Аналіз проведених раніше досліджень свідчить, що засоби механізації для сушіння сипких матеріалів рослинного походження вивчено ще недостатньо. На нашу думку, перспективним є подальший розвиток такого обладнання для сушіння сипких харчових продуктів рослинного походження, зокрема, цикорію кореневого; створення конструкцій сушильних установок барабанного типу з використанням періодичної дії на матеріал енергії інфрачервоного (ІЧ) випромінювання, що дасть змогу обмежити критичну дію високих температур, а отже одержати кінцевий продукт з високими якісними показниками та гарантувати бажану продуктивність за умови мінімізації питомих енерговитрат.


У другому розділі «Теоретичне обґрунтування технологічних показників процесу та техніко-конструкційних параметрів обладнання для сушіння коренів цикорію» висвітлено аналітичне дослідження технологічних параметрів процесу сушіння коренів цикорію у сушарках з ІЧ-енергопідведенням з урахуванням зміни якісних показників об’єкта сушіння, продуктивності та енергомісткості самого процесу. Побудовано структурно-логічну модель процесу сушіння сипких харчових продуктів у сушарках з ІЧ-енергопідведенням. Математично змодельовано технологічний процес сушіння коренів цикорію та запропоновано теоретичні передумови дослідження раціональних конструкційно-технологічних параметрів сушарки, що гарантують нормативні (або підвищені) якісні показники матеріалу при мінімальній енергомісткості процесу.


 


У нечіткій моделі технологічного процесу сушіння сипких матеріалів рослинного походження в сушарках з ІЧ-випромінюванням вхідними змінними параметрами, що впливають на продуктивність процесу при забезпеченні високих якісних показників вихідного матеріалу, прийнято: температуру випромінювача; час ІЧ-опромінювання; час відлежування; швидкість потоку повітря всередині сушарки; температуру потоку повітря, що подається на продукт; відстань між випромінювачем і поверхнею продукту; розмір частинок перед закладанням на сушіння. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины