СредствА повышения энергоэффективности асинхронных двигателей, работающих в сетях с некачественной электроэнергией :



Название:
СредствА повышения энергоэффективности асинхронных двигателей, работающих в сетях с некачественной электроэнергией
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обгрунтована актуальність роботи і показаний зв'язок з науковими програмами, сформульовані мета і основні завдання дослідження, приведено наукову новизну і практичну цінність одержаних результатів, рівень апробації одержаних результатів, кількість публікацій за темою дисертації  і особистий внесок автора.


У першому розділі здійснений аналіз існуючих проблем і особливостей процесу функціонування АД, що працюють в мережах з неякісною електроенергією. Показано, що при використанні відомих методик з вибору засобів підвищення ефективності електроустаткування, яке працює у вказаних умовах, необхідно з'ясувати причини погіршення нормованих ПЯЕ, визначити їх фактичні значення і зіставити останні з допустимими.  Таким чином, складається парадоксальна ситуація, коли використання гостування ПЯЕ виглядає як повчальне попередження про те, що технічні параметри електроспоживачів зміняться в гіршу сторону, якщо показники якості не відповідатимуть потрібним значенням, без оцінки того, до яких наслідків призведе забезпечення цих вимог в ситуації, що реально склалася на підприємстві. Відмічається, що не дивлячись на актуальність питання, на сьогодні відсутні відомості про комплексну оцінку стану якості електроенергії в мережах промислових підприємств, а на перший план виходить проблема створення техніко-економічної моделі АД, що працює в в мережах з неякісною електроенергією, яка дозволяє приймати обгрунтовані рішення при виборі засобів підвищення енергоефективності асинхронних двигунів.


На підставі проведених теоретичних і практичних досліджень, що стосуються питань кількісної оцінки ПЯЕ в цехових мережах промислових підприємств,  отримані осцилограми напруг в умовах конкретних промислових підприємств, які підтверджують відомості про наявність в їх електромережах неякісної електроенергії.


Проведена кількісна оцінка ПЯЕ в цехових мережах підприємств таких як ВАТ «Укртатнафта», ВАТ «Завод монтажних виробів», ВАТ «Запорізький трансформаторний завод» дозволила зробити висновок, про те, що якість електричної енергії в таких мережах  у багатьох випадках не відповідає вимогам ГОСТу. А найголовнішим є те, що якість електроенергії на вході підприємства і в його цехах істотно відрізняється. Таким чином, однакові споживачі, що знаходяться в цих цехах, працюють з різною енергоефективністю, обумовленою відхиленнями ПЯЕ від ГОСТ, і вимагають індивідуального підходу при вирішенні питання про підвищення останньої.


Проаналізовані в роботі способи підвищення якості електроенергії в умовах промислових підприємств свідчать про те, що можливими шляхами вирішення цієї проблеми є застосування: «індивідуальних» LC-фільтрів для захисту особливо відповідальних ЕП; «групових» пристроїв для компенсації впливу неякісної електроенергії на рівні цеху, таких як силові активні випрямлячі; усунення викривлень живлячої напруги в місцях їх виникнення, тобто захист  самої мережі. Все це визначається специфікою даного устаткування і може включати, модернізацію силової частини і систем автоматичного регулювання електроприводу, коректний вибір параметрів останнього і т. ін. Допускається і відмова від прийняття будь-яких заходів, у разі їх економічної недоцільності у випадку не відповідності вартості їх впровадження і очікуваного економічного ефекту.


На підставі проведеного аналізу сформульовані завдання дисертаційної роботи, в яких особлива увага сконцентрована на розробці техніко-економічної моделі АД, що працює в умовах неякісної електроенергії, яка дозволяє приймати обгрунтовані рішення при виборі засобів підвищення енергоефективності електродвигуна.


У другому розділі проведено аналіз відомих до теперішнього часу математичних моделей АД і сфери їх застосування, виявлені їх переваги та недоліки. Зроблено припущення, що єдиної моделі, яка враховує всі ПЯЕ одночасно, та  дозволяє оцінити енергетичну ефективність АД, не існує і  найбільш гнучким та універсальним варіантом створення такого математичного аналога є безпосереднє інтегрування диференціальних рівнянь, що описують електродвигун.


 


При цьому для реалізації такої електромагнітної моделі доцільно використовувати систему диференціальних рівнянь у часовій області, або за допомогою просторово-часових комплексів (ПЧК), чи узагальнених векторів величин, що періодично змінюються, представлених відносно їх миттєвих значень.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины