МЕТОДЫ ОБЕСПЕЧЕНИЯ энергоэффективности систем электроснабжения промышленных предприятий :



Название:
МЕТОДЫ ОБЕСПЕЧЕНИЯ энергоэффективности систем электроснабжения промышленных предприятий
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, сформульовано мету і задачі дослідження, викладено наукову новизну, практичне значення та реалізацію результатів дисертації, наведено відомості про апробацію та публікації.


У першому розділі проаналізовано СЕП промислових підприємств з огляду їх енергоефективності.


 


Аналіз причин завищених втрат електричної енергії в СЕП дозволив виявити, що основною із них є структурна і конструктивна недосконалість систем, які закладаються ще на стадії проектування. Існуючі методи розв’язання основних задач проектування СЕП принаймні дозволяють знайти прийнятні характеристики їх елементів, але без гарантії того, що у сукупності вони забезпечать оптимальність параметрів системи у цілому за критерієм енерго-ефективності.


Аналіз критеріїв прийняття рішень під час проектування СЕП й впровадження енергозберігаючих заходів (ЕЗЗ) дозволив визначити, що до недавнього часу така якість системи як енергоефективність в них майже не розглядалась у силу наявних співвідношень цін на електрообладнання та електричну енергію на користь перших. Застосування ж такого показника як потенціал енергозбереження потребує вдосконалення методів його оцінки, тому що для СЕП необхідно враховувати як цілісність системи, тобто взаємозв’язок її елементів між собою, так й економічну доцільність реалізації зазначеного потенціалу.


Запропоновані методи забезпечення енергоефективності СЕП, незважаючи на широкий перелік рекомендацій щодо економії електроенергії на промислових підприємствах, не дозволяють встановити граничний (максимальний) обсяг можливої економії електричної енергії у системах, відповідно й скласти повний перелік ЕЗЗ для його реалізації.


 


Узагальнення матеріалів першого розділу стало основою постановки від-повідних задач дослідження, розв’язання яких необхідно для досягнення його мети.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне