МЕТОД CИНТЕЗА АНСАМБЛЕЙ СЛОЖНЫХ СИГНАЛОВ ДЛЯ ТЕЛЕКОММУНИКАЦИОННЫХ СИСТЕМ С КОДОВЫМ РАЗДЕЛЕНИЕМ КАНАЛОВ



Название:
МЕТОД CИНТЕЗА АНСАМБЛЕЙ СЛОЖНЫХ СИГНАЛОВ ДЛЯ ТЕЛЕКОММУНИКАЦИОННЫХ СИСТЕМ С КОДОВЫМ РАЗДЕЛЕНИЕМ КАНАЛОВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовується актуальність теми роботи, зв'язок роботи з науковими програмами, формулюється мета і задачі дослідження, визначено об’єкт і предмет дослідження. Наведено перелік результатів дисертаційного дослідження, які становлять наукову новизну, зазначено практичне значення отриманих результатів, а також перелік наукових статей та конференцій, на яких було проведено апробацію результатів.


У першому розділі проведено аналіз основних характеристик мереж радіозв'язку з кодовим розділенням каналів, а також визначено причини виникнення завад множинного доступу і можливі шляхи збільшення об’єму ансамблів кодових послідовностей в системах з кодовим розділенням каналів.


При кодовому розділенні в асинхронних адресних системах зв'язку множинного доступу мають місце взаємні завади, які є наслідком одночасної роботи абонентів у загальній смузі частот. Для забезпечення заданої завадостійкості необхідно так вибрати параметри сигналів, щоб рівень завад множинного доступу був досить малим. Тому в цей час залишається актуальною проблема побудови систем широкосмугових сигналів (ШСС). Сигнали, що входять у систему, повинні забезпечувати мінімально можливий рівень взаємних завад, який в основному визначається допустимим рівнем максимальних піків взаємокореляційних функцій


,                                                                                                               (1)


де α = 1÷5 і визначається методом синтезу кодової послідовності.


Для існуючих ансамблів складних сигналів характерним є рівень максимальних викидів бічних пелюсток взаємокореляційних функцій (ВКФ), обумовлений співвідношенням (1). Відомі класи складних сигналів, як правило, формуються на основі послідовностей відеоімпульсів, синтезованих за певним правилом. Наприклад, М-Послідовності, псевдовипадкові послідовності Голда, псевдовипадкові нелінійні послідовності, сигнали Баркера й інші.


У системах радіозв'язку із множинним доступом сигнали абонентів передаються в загальній смузі частот і перекриваються випадковим чином у часі. Кожний приймальний пристрій системи множинного доступу з асинхронним кодовим розділенням (МДАКР) отримує на вході суму сигналів, один з яких може бути корисним сигналом, адресованим даному абонентові й (lа—1) =lм, що заважають при lа>>1, lм = lа. У результаті дії сигналів, що заважають, на виході пристроїв виділення корисного сигналу виникають завади множинного доступу (ЗМД), вплив яких у значній мірі перевищує вплив власних шумів.


 


Допустимо, що завада множинного доступу розподіляється за нормальним законом. Тоді завадостійкість МДАК можна характеризувати відношенням сигнал/ЗМД на вході вирішального пристрою приймача:

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины