Гибридные сорбенты и их использование в процессах очистки воды от железа и мышьяка



Название:
Гибридные сорбенты и их использование в процессах очистки воды от железа и мышьяка
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, подано мету та завдання роботи, відображено новизну і практичну цінність одержаних результатів.


У першому розділі викладено огляд літератури, в якому подані сучасне визначення та класифікація гібридних сорбентів, розглянуто можливість використання іонітів в якості основи гібридних сорбентів, описано відомі способи одержання гібридних сорбентів на основі іонітів, наведені приклади застосування гібридних сорбентів на основі іонітів для видалення з води токсичних неорганічних домішок, визначені можливості одержання гібридних сорбентів на основі аніонітів і гумінових речовин (ГР), зокрема, шляхом повторного використання аніонітів, відпрацьованих в промислових процесах демінералізації води. На підставі аналізу літературних даних зроблено висновок щодо необхідності в проведенні досліджень, окреслено принципові питання, що представляють науковий інтерес, сформульовано мету і завдання дослідження.


У другому розділі охарактеризовано об‘єкти дослідження – гібридні матеріали на основі аніонітів та гумінових речовин (табл. 1), подані характеристики їх компонентів, описані прецизійні методи дослідження гібридних матеріалів та методики проведення сорбційних експериментів і пілотних випробувань.


У третьому розділі наведено результати досліджень властивостей матеріалів на основі аніонітів і гумінових речовин.


Встановлено, що всі досліджені матеріали – продукти модифікації свіжих аніонітів гуміновими речовинами (тип І) та відпрацьовані в промислових процесах демінералізації води аніоніти (тип ІІ) – є гібридними, оскільки змінюються їх властивості, у порівнянні з матеріалами основи: підвищується гідрофільність та з‘являється нова функціональна складова – карбоксильні групи. Перший факт засвідчується відповідними значеннями коефіцієнтів гідрофільності () – табл. 2, 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины