МЕТОДЫ ОБСЛУЖИВАНИЯ ВЫЗОВОВ НА SIP-СЕРВЕРАХ В УСЛОВИЯХ ВЫСОКОЙ НАГРУЗКИ :



Название:
МЕТОДЫ ОБСЛУЖИВАНИЯ ВЫЗОВОВ НА SIP-СЕРВЕРАХ В УСЛОВИЯХ ВЫСОКОЙ НАГРУЗКИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі розкрито загальний стан проблем, які виникають на сервері об-робки викликів в умовах великого навантаження у мережі SIP, обґрунтовано актуальність теми досліджень, сформульовано мету та наукові задачі дослі-дження, визначено наукову новизну та практичне значення отриманих у роботі результатів.


У першому розділі на підставі аналізу мережі SIP показано, що сервери обробки викликів SIP є вразливими елементами в умовах великих навантажень і схильні до перевантажень з різних причин. Серед основних причин їх перева-нтаження можна виділити наступні: випадкові сплески трафіку, відмова устат-кування, навмисні дії зловмисників при DoS (Denial of Service) атаках та інші. Результати аналізу існуючих методів боротьби з перевантаженням на серверах дозволили констатувати, що застосування локальних методів боротьби с пере-вантаженням на основі моніторингу ресурсів сервера дозволяє підвищити про-дуктивність сервера в порівнянні з закладеним в протоколі SIP механізмом 503 (Service Unavailable). Водночас, існуючи методи не враховуюсь особливості си-гнального трафіку SIP.


Наведено огляд локальних методів боротьби з перевантаженням. Зробле-но аналіз методів на основі моніторингу ресурсів SIP-сервера на прикладі мето-дів по завантаженню буфера повідомлень (Вang Вang Сontrol), по завантажен-ню процесора (Оccupancy Сontrol), по середній довжині черги повідомлень (Signalling RED). Зроблено висновок про те, що ці методи не враховують особ-ливості функціонування протоколу SIP та обміну повідомленнями, зокрема, по-точну фазу встановлення з'єднання і пріоритет користувача.


Наведено аналіз алгоритмів балансування навантаження на серверах SIP та зроблено висновок про те, що існуючі алгоритми при розподілі навантажен-ня не беруть до уваги ієрархічну структуру сесій та поділ сесій на транзакції.


Показано, що основним напрямком щодо покращення ефективності фун-кціонування проксі-сервера у режимі великого навантаження є перегляд і удо-5


 


сконалення існуючих математичних моделей процесу обробки викликів на SIP-серверах, а також оптимальне балансування навантаження у кластері SIP-серверів. Сформульовано наукову задачу та здійснено її декомпозиції на окремі задачі дослідження.


У другому розділі розроблено метод, який враховує особливості обміну сигнальними повідомленнями для встановлення, підтримки і роз'єднання сесій за протоколом SIP. Розроблений метод спрямований на підвищення продуктив-ності SIP-сервера в умовах великого навантаження. Він враховує фазу встанов-лення з’єднання та обслуговує повідомлення у чергах з динамічними пріорите-тами.


 


Структурна схема запропонованого методу обслуговування викликів на сервері SIP наведена на рис.1. Він реалізується двома паралельними процесами: процесом обробки повідомлень та процесом збору даних щодо завантаження ресурсів сервера у блоці контролю перевантаження. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины