УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ОБРОБКИ ВАГОНОПОТОКІВ НА СТАНЦІЯХ СТИКУВАННЯ КОЛІЙ РІЗНОЇ ШИРИНИ :



Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ОБРОБКИ ВАГОНОПОТОКІВ НА СТАНЦІЯХ СТИКУВАННЯ КОЛІЙ РІЗНОЇ ШИРИНИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформовано основні напрямки вирішення проблеми, визначено основні завдання дослідження, обґрунтовано наукову новизну і практичне значення отриманих результатів.


У першому розділі виконано аналіз існуючих технологій та наукових підходів до формування технологій обслуговування вагонопотоків на станціях стикування колій різної ширини та оцінено техніко-експлуатаційні показники їх роботи з метою виявлення «вузьких місць». Сформульовані першочергові завдання технічного оснащення прикордонних перевантажувальних станцій.


Вагомий внесок в розбудову теорії удосконалення технології роботи прикордонних передавальних та перевантажувальних станцій зробили у різні часи такі визначні вчені та фахівці залізничного транспорту: Акулінічев В.М., Альошинський Є.С., Бернгард К.А., Босов А.А., Бутько Т.В., Вєтухов Є.А., Гриневич Г.П., Губарь В.М., Губенко В.К., Дерібас А.Т., Дьомін Ю.В., Єловий І.О., Жуковицький І.В., Земблінов С.В., Кірпа Г.М., Козаченко Д.М., Мироненко В.К., Муха Ю.О., Ломотько Д.В., Нагорний Є.В., Негрей В.Я., Нестеренко Г.І., Нечаєв Г.І., Орлов В.Н., Пасічник В.І., Пероганич Ю.Й., Повороженко В.В., Поліщук Н.В., Правдін В.С., Прохорченко А.В., Пшинько О.М., Савченко І.С., Скалозуб В.В., Смєхов А.О., Стасюк А.І., Топчієв А.П., Циркунов Г.А., Чепцов М.Н., Ющенко М.Р. тощо, а також нове покоління дослідників у особах Бауліної Г.С., Іванової Т.В., Зайчика В.С., Кіхтєвої Ю.В., Мельниченка О.І., Логінова С.І., Луханіна М.І., Лючкова Д.С., Обухової А.Л., Рибіна П.К., Сичьова А.М., Титова М.Ф. та ін. Велику увагу даній проблемі приділяли також вчені дальнього зарубіжжя, серед яких можна назвати К. Буте (Франція), У Вайгера (Німеччина), М. Гайдарова (Болгарія), Ж. Уркада (Іспанія), Л. Феньвеша (Угорщина) та інших.


Роботи та дослідження вчених були спрямовані на вирішення завдання скорочення часу простою вагонів на передавальних та перевантажувальних станціях. Проте питання ресурсозбереження за умов відсутності ринкових відносин не було актуальним. Аналітична оцінка останніх відомих методів та методик оптимізації роботи прикордонних станцій свідчить про відсутність комплексного підходу щодо удосконалення технології міжнародних перевезень вантажів з точки зору фінансових можливостей вантажовласників.


Аналіз довів, що на станціях стикування колій різної ширини багато часу витрачається на технологічні операції під час перевантаження вантажів, а також при зміні візків вагонів з колії однієї ширини на іншу. На затримку вагонів суттєво впливають несвоєчасна інформація і порушення встановленого порядку обробки вагонопотоків. Були виділені основні фактори, що впливають на час знаходження вантажних вагонів на ССКРШ 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины