ПОБУДОВА РЕКОНФІГУРОВНИХ АПАРАТНО-ПРОГРАМНИХ ЗАСОБІВ ПОСИЛЕННЯ ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЇ НА ОСНОВІ АЛГОРИТМІВ БЛОКОВОГО СИМЕТРИЧНОГО ШИФРУВАННЯ



Название:
ПОБУДОВА РЕКОНФІГУРОВНИХ АПАРАТНО-ПРОГРАМНИХ ЗАСОБІВ ПОСИЛЕННЯ ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЇ НА ОСНОВІ АЛГОРИТМІВ БЛОКОВОГО СИМЕТРИЧНОГО ШИФРУВАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність напрямку досліджень, відбито зв’язок дисертаційної роботи з науковими програмами, планами, темами, сформульовано мету і задачі досліджень, показано наукову новизну отриманих результатів і практичну цінність роботи, наведено відомості про апробацію результатів.


У першому розділі розглянуто принципи побудови поширених алгоритмів БСШ. Переважна більшість сучасних блокових алгоритмів шифрування працюють схожим чином: над текстом, що зашифровується, виконується деяке перетворення за участю ключа шифрування, яке повторюється певну кількість разів (раундів).


У розділі розглянуто різні платформи технічної реалізації алгоритмів БСШ. Проведено аналіз особливостей програмних й апаратних шифраторів. Розглянуто цифрові сигнальні процесори (DSP), графічні процесори загального призначення (GPGPU) та мікросхеми програмованої логіки (ПЛІС). Проаналізовано досвід реалізації алгоритмів БСШ на даних апаратних платформах.


На основі аналізу чисельних реалізацій різних алгоритмів шифрування із застосуванням програмованої логіки, виконаних у світі за останні кілька років, можна зробити висновок, що ПЛІС можуть дуже ефективно використовуватися для високошвидкісного криптографічного перетворення інформації.


У другому розділі проведено аналіз існуючих і можливих способів посилення криптографічного захисту, таких, як комбінування і динамічна модифікація відомих алгоритмів (рис. 1). Під способами посилення захисту інформації в даній роботі будемо мати на увазі методи підвищення ступеня захищеності інформації, спрямованих на збільшення ресурсомісткості задачі розкриття та на скорочення часу, що надається зловмиснику.


При використанні комбінованого способу до вихідного тексту декілька разів послідовно застосовується деякий алгоритм шифрування.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины