СИСТЕМНІ МОДЕЛІ ПРОЕКТНИХ РОЗРАХУНКІВ ОСНОВНИХ ТИПІВ МАШИН ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА БУДІВЕЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ



Название:
СИСТЕМНІ МОДЕЛІ ПРОЕКТНИХ РОЗРАХУНКІВ ОСНОВНИХ ТИПІВ МАШИН ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА БУДІВЕЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, визначено мету і задачі досліджень, сформульовано наукову новизну та практичне значення роботи.


У першому розділі «Огляд сучасних підходів до проектуванні основних видів машин для виробництва будівельних матеріалів» виконано огляд теорій та розрахункових залежностей різних авторів які зведені у порівняльні таблиці. З них видно, що множина залежностей поданих окремим автором різниться від інших. Ці залежності іноді не зв’язані, мають невизначені параметри, що робить неможливими використання інформаційних технологій. Але цей досвід варто враховувати, тому в межах однієї обраної принципової схеми машини такі моделі і підходи можна використати разом для синтезу і удосконалення методів розрахунку.


Дослідженням динаміки роботи, створенням теорій робочих процесів та методик розрахунку основних параметрів машин для виробництва будівельних матеріалів присвячені роботи таких вчених: Баумана В.О., Биховського І.І., Борщевського О.О., Гарнеця В.М., Гольдштейна Б.Г., Десова А.Є., Ємельянової І.А., Кабалкина В.А., Клушанцева Б.В., Ловейкіна В.С., Маслова О.Г., Мартинова В.Д., Міклашевського Є.П., Назаренко І.І., Нестеренка М.П., Петрунькіна Л.П., Сівко В.Й., Сергєєва В.П., Фрідмана І.О., Хмари Л.А., Чубука Ю.Ф., Шмигальського В.Н.,  Шипілова О.С., Яковенко В.Б. та ін.


В результаті огляду встановлено, що підходи на яких ґрунтуються існуючи методики розрахунку не відповідають сучасним вимогам підготовки вхідної та вихідної інформації для проектування машин.  В своїй більшості вони представлені в загальному вигляді або існують окремо для кожного виду обладнання,  іноді мають обмеження щодо типорозміру,  не мають спільних підходів в структурі проектного розрахунку, не перевірялись на точність для розрахунку множини типорозмірів машин, присутні суттєві протиріччя у визначенні параметрів робочого процесу та потужності привода.


Аналіз рівня впровадження інформаційних технологій в процес проектування показав відсутність програмного забезпечення призначеного для автоматизації проектного розрахунку машин для виробництва будівельних матеріалів.  Існуючі програмні продукти САE (Computer-aided engineering) можливо використовувати тільки починаючи з стадії ескізного проектування, коли відома конструкція машини та основні технічні параметри. Початкові етапи проектування до яких відносяться проектні розрахунки (рис.1), не мають підтримки з боку сучасних інформаційних технологій.


 


В результаті огляду (рис. 2) було вибрано шість найбільш популярних в технології виробництва будівельних матеріалів типів обладнання та їх конструкції це щокова дробарка з складним рухом щоки, вібраційний грохот з круговими коливаннями, гравітаційний та роторний змішувач, віброплощадка з вертикально-направленими коливаннями  та глибинний вібратор з дебалансним віброзбуджувачем. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины