ВПЛИВ СРІБЛА І TАНТАЛУ ТА ТЕХНОЛОГІЧНИХ ЧИННИКІВ НА СТРУКТУРУ І ВЛАСТИВОСТІ СПЛАВІВ З ПАМ’ЯТТЮ ФОРМИ НА ОСНОВІ Ti-Ni :



Название:
ВПЛИВ СРІБЛА І TАНТАЛУ ТА ТЕХНОЛОГІЧНИХ ЧИННИКІВ НА СТРУКТУРУ І ВЛАСТИВОСТІ СПЛАВІВ З ПАМ’ЯТТЮ ФОРМИ НА ОСНОВІ Ti-Ni
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність і важливість обраної теми дисертаційної роботи, вказано зв’язок з науковими програмами та темами, сформульовано мету і завдання досліджень, викладено наукову новизну та практичну цінність результатів, відображено особистий внесок автора, апробацію результатів та вказано кількість публікацій за темою.


В першому розділі надано інформацію про особливості перебудови фаз при МП та ЕПФ, сучасні методи візуалізації структури та методи досліджень, що висвітлюють фізичні явища, які супроводжують МП в сплавах на основі Ti-Ni. Проаналізовано вплив термомеханічних та термічних обробок на структуру, фазові перетворення і основні функціональні властивості сплавів на основі Ti-Ni. Розглянуто вплив танталу, срібла на структуроутворення та параметри МП в сплавах на основі Ti-Ni. Показано, що сплави, леговані сріблом або танталом, мають добру біосумісність, досить високу корозійну стійкість в агресивному середовищі, але температури МП (Мп – початок прямого, Ак – кінець зворотнього) в досліджених сплавах знаходяться в межах Мп = 50°С, Ак = 100°С, в той час як для сплавів медичного призначення ці показники повинні відповідати значенням Мп = 10°С, Ак = 45°С. За результатами літературного огляду зроблено висновок про необхідність подальшого дослідження сплавів медичного призначення на основі Ti-Ni для визначення оптимального вмісту срібла та танталу щоб досягти необхідних функціональних характеристик в литому та термообробленому станах, а також вдосконалення ливарних методів отримання напівфабрикатів та мініатюрних виробів з розроблених сплавів.


 


В другому розділі обґрунтовано вибір матеріалів, основних методик проведення експериментів і методів дослідження. Для розробки сплаву медичного призначення за основу вибрано бінарну композицію Ti49,4Ni50,6, де Ак = 55°С, в якості легуючих елементів: Та, Ag. Вихідні зразки вагою 30 г (табл. 1) виготовляли вакуумно-дуговим 8-кратним переплавом в середовищі аргону під постійним тиском Р = 0,05 МПа невитратним електродом на мідному водоохолоджуваному піддоні. Напівфабрикати виготовляли 1-кратним плазменно-дуговим переплавом вихідного зразка на установці «Супертитан» з наступним виливом в ливарні форми різної конфігурації.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне