УДОСКОНАЛЕННЯ ПРИВОДІВ МАШИН НА ОСНОВІ СУЧАСНИХ СИСТЕМ РЕГУЛЮВАННЯ



Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ ПРИВОДІВ МАШИН НА ОСНОВІ СУЧАСНИХ СИСТЕМ РЕГУЛЮВАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Основний зміст роботи


У вступі обґрунтовано актуальність обраної теми і доцільність дисертаційної роботи. Відмічено необхідність створення наукового підґрунтя для детального опису динаміки механізмів, керованих сучасними засобами регулювання технологічних параметрів систем. Аргументовано вибір класу пакувального обладнання для формування збільшених вантажних одиниць у якості об’єкта для подальшого дослідження.


В першому розділі виконано огляд сучасного стану розвитку пакувального обладнання, яке працює на завершальних стадіях виробництва. Наведено класифікацію пакетоформувальних машин і методи формування транспортних пакетів.


Розглянуто місце і роль робототехніки у пакувальній індустрії. Наведено термінологію, яка застосовується у цій галузі, класифікацію, будову та можливості робототехнічних засобів, способи та системи управління роботами. Згідно зі згаданою класифікацією об’єкт дослідження є роботом. З цим пов’язана необхідність розгляду цього питання.


Описано методи моделювання при дослідженні різних процесів, зокрема технічних систем. Відповідно до особливостей об’єкта дослідження як засіб обрано математичне моделювання.


Виконаний огляд літературних джерел з обраної тематики, стану розвитку пакувальної техніки на завершальних стадіях виробництва, зокрема обладнання для формування укрупнених вантажних одиниць, а також методів дослідження технічних систем дозволив сформулювати наступні завдання досліджень і розробок.


1.        З урахуванням поширення робототехніки в пакувальній індустрії розвинути аналітичну базу для аналізу і синтезу таких механізмів та їх приводів, пошуку можливостей оптимізації режимів роботи, а також обґрунтування вибору засобів реалізації технологічного процесу.


2.        Експериментально визначити механічні характеристики асинхронного електродвигуна, керованого перетворювачем частоти промислового струму. Визначити обмеження, які можуть існувати при застосуванні такого засобу регулювання електропривода.


3.        На основі реальної конструкції робота-укладчика вантажів на піддони провести аналіз влаштування та кінематики його маніпулятора, прослідкувати можливі ситуації роботи машини і запропонувати відповідні циклограми із суміщенням рухів виконавчих механізмів.


4.        Створити математичні моделі для дослідження динамічних і силових параметрів механізмів маніпулятора, навести аналітику цих параметрів для різних операцій даної машини.


5.        На основі сучасних засобів реалізації та регулювання кінематики і динаміки приводів машин, запропонувати математичні моделі та засоби їх реалізації.


Другий розділ присвячений методикам частотного регулювання електроприводів машин як засобу реалізації необхідних параметрів технологічного процесу системи.


Головною вимогою при виборі електродвигуна є відповідність його потужності умовам технологічного процесу робочої машини. Недостатня потужність приводить до порушення технологічного режиму роботи установки, зниження продуктивності, підвищення нагріву, прискорення старіння ізоляції тощо. Недоцільним є також використання двигуна завищеної потужності, оскільки при цьому підвищується вартість приводу, збільшуються втрати електроенергії за рахунок зниження ККД двигуна, а для асинхронного електроприводу, крім того, знижується коефіцієнт завантаження.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины