УДОСКОНАЛЕННЯ ПРОЦЕСУ АВТОМАТИЗОВАНОГО СКЛАДАННЯ ЗАГОТОВОК ВЕРХУ ВЗУТТЯ з використанням УНІВЕРСАЛЬНого ПРИСТОСУВАННЯ



Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ ПРОЦЕСУ АВТОМАТИЗОВАНОГО СКЛАДАННЯ ЗАГОТОВОК ВЕРХУ ВЗУТТЯ з використанням УНІВЕРСАЛЬНого ПРИСТОСУВАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 


ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовані мета та основні задачі дослідження, показані наукова новизна і практичне значення роботи.


Перший розділ присвячено огляду та аналізу робіт в області базування та фіксації ДВВ та створених з них багатошарових конструкцій, який виконано на основі вивчення інформації із традиційних джерел і мережі Inte et. Розглянуто особливості методів, способів та пристроїв для базування та фіксації ЗВВ. Виявлено, що для якісного виготовлення ЗВВ слід виконувати попередню фіксацію деталей пакету перед скріпленням у виріб. Розроблено класифікацію способів попередньої фіксації деталей, на основі відомих пристроїв для їх реалізації. Аналіз методів показав ефективність використання силового методу фіксації. Зокрема фіксацію пакету деталей механічним методом по базовій поверхні у спеціальному пристосуванні, що дозволяє надійно фіксувати згадану конструкцію не залежно від їх форми та розмірів. Показано, що існуючі результати досліджень процесу фіксації, які запропоновані вченими київської та московської шкіл та іншими, детально не розглядали особливості силової фіксації деталей та пакетів деталей.


Аналіз способів складання ЗВВ виявив, що послідовний спосіб є більш трудомістким та енергоємним, а паралельно-послідовний не набув широкого застосування через обмеження у можливості використання палет для фіксації ЗВВ. Тому постала необхідність удосконалити процес автоматизованого складання плоских деталей у виріб в умовах частої зміни асортименту та моделей.


У другому розділі проведено аналітичні дослідження процесів базування деталей ЗВВ та силової фіксації отриманого двошарового пакету.


Проаналізовано існуючі способи виконання процесу базування ДВВ. Аналітично встановлено точність процесу базування деталей при складанні їх у виріб, оскільки точність виконання цього процесу має суттєвий вплив на кінцеву якість отриманого виробу.


Розглянуто процес силової фіксації двошарового пакету деталей. Під силою фіксації деталей обрано силу, з якою стискаються деталі між собою в універсальному пристосуванні.


Обґрунтовано фізичну модель процесу силової фіксації пакетів деталей.


Для побудови фізичної моделі процесу фіксації деталей методом їх затискання за допомогою спеціальної оснастки при виготовленні ЗВВ, були зроблені наступні припущення:


- у першому наближенні матеріал деталей має на діаграмі розтягу початкову ділянку, що описується законом Гука.


- фізико-механічні властивості матеріалів деталей, що фіксуються, однакові.


- усі робочі поверхні притискних елементів, що фіксують деталі в пакеті, не деформуються і мають однакові фізико-механічні властивості;


- у процесі отримання ЗВВ дією маси притискних елементів на шари деталей, що з’єднуються, нехтуємо, беручи до уваги лише прикладену силу притискання, які прикладені зовні.


 


З розгляду фізичної моделі процесу фіксації деталей ЗВВ, у відповідності до прийнятих припущень, виявлено, що при деформуванні матеріалу деталей виникає сила, яка прагне відновити їх початкові розміри та форму. Сила пружності буде пропорційна деформації тіла деталі (рис.1).

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины