РОЗРОБКА МЕТОДУ ПРОЕКТУВАННЯ ДЕТАЛЕЙ ВЕРХУ ВЗУТТЯ НА ОСНОВІ АНАЛІТИЧНОЇ МОДЕЛІ ПРОТОТИПУ :



Название:
РОЗРОБКА МЕТОДУ ПРОЕКТУВАННЯ ДЕТАЛЕЙ ВЕРХУ ВЗУТТЯ НА ОСНОВІ АНАЛІТИЧНОЇ МОДЕЛІ ПРОТОТИПУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, визначено її мету, відображено наукову новизну та практичне значення роботи, наведено результати апробації роботи.


У першому розділі проведено патентний пошук, аналіз науково-технічної інформації, у тому числі закордонної, присвяченої питанням проектування та моделювання (в тому числі автоматизованого) деталей верху взуття.


Проаналізовано структуру та взаємодію елементів стопи, які вказують на важливість їх врахування при розробці раціонального взуття.


Питаннями методик обміру стопи займалося багато вчених, оскільки неможливо без достовірної інформації про стопу, розробити зручне взуття, яке задовольняло б вимоги споживача На підставі вивчення сучасних методів досліджень стоп виявлено, що найбільше поширення, на відміну від контактних, одержали безконтактні методи. Проте вони у вітчизняній взуттєвій промисловості застосовуються нечасто у зв'язку з високою вартістю устаткування.


Внутрішня форма взуття повинна відповідати розмірам стопи та не перешкоджати її нормальному функціонуванню. Виявлено, що існуючі графічні методики проектування колодок та отримання їх розгорток колодок відрізняються низькою точністю трансформації просторових параметрів у площину, а також відзначаються суб’єктивністю та значною трудомісткістю.


Аналіз систем проектування ДВВ вказує на те, що їх можна розділити на графічні методи та системи автоматизованого і аналітичного проектування взуття. Однак графічні методи не точні, не відповідають сучасним вимогам, насамперед з точки зору продуктивності. Автоматизація процесу проектування на базі створення аналітичної моделі дозволить якісно та продуктивно отримувати раціональне взуття, проте у вітчизняній науці ця задача повною мірою не вирішена. Обґрунтовано доцільність профілювання абрисів за допомогою кривих Безьє (КБ), що дають можливість профілювання довільних абрисів при нескладному математичному апаратові.


 


У другому розділі сформульовано методичні основи інформаційного забезпечення процесу проектування взуття.


Cформовано інформаційно-структурну модель, що дозволяє встановити емпіричний зв'язок між основними анатомічними точками стопи та БО (рис.1). Принцип цієї моделі полягає у послідовно-паралельній структурі обробки і передачі інформації. Проектні етапи А можуть виконуватися паралельно, однак проектні операції в межах кожної процедури виконуються послідовно, етапи Б та В – послідовно.


Розроблена модель дозволяє  повною мірою охопити структуру процесу проектування ДВВ, враховуючи при цьому анатомо-морфологічні властивості стопи. Також при цьому зростає рівень продуктивності процесу проектування взуття та забезпечується максимально можлива точність.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне