УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДІВ ТА МЕТРОЛОГІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОВЕДЕННЯ ДИНАМІЧНИХ ВИПРОБУВАНЬ АВТОМОБІЛІВ



Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДІВ ТА МЕТРОЛОГІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОВЕДЕННЯ ДИНАМІЧНИХ ВИПРОБУВАНЬ АВТОМОБІЛІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступній частині обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, сформульовано мету і завдання досліджень, визначено наукову новизну, практичне значення та цінність отриманих результатів.


У першому розділі здійснено аналітичний огляд виконаних досліджень, літературних джерел і нормативних документів.


Розглянуто методи вимірювань і похибки, що їм притаманні. Проаналізовано причини виникнення похибок. Показано, що систематичні похибки не можуть бути усунені, але можуть бути враховані або зведені до мінімуму шляхом введення поправок εі Випадкові похибки виникають в результаті дії неконтролюємих перемінних від досліду до досліду причин. Вони з’являються при сумісній дії досить великого числа незалежних факторів, кожен з яких здійснює вплив на результат вимірювань. Випадкові похибки по самій своїй природі не можуть бути виправлені введенням поправок. Значення, якого набуває випадкова похибка ΔXвип в кожному конкретному вимірюванні, непередбачуване ні на основі теоретичних міркувань, ні на основі даних інших експериментів. Тому доводиться повторювати вимірювання до визначеної розумної межі, а отриману сукупність даних обробляти за допомогою методів теорії ймовірностей і математичної статистики.


Проведений аналіз літературних джерел і нормативних документів показав, що забезпечення безпеки автомобілів базується на проведенні відповідних досліджень і експериментів. Разом з тим встановлено, що динамічні випробування потребують застосування відповідного метрологічного забезпечення вимірювально-реєстраційних комплексів, які дозволять без втручання в конструкцію автомобіля здійснювати визначення його кінематичних і динамічних параметрів.


Аналіз літературних джерел по критеріям стійкості автомобілів при гальмуванні показав недосконалість останніх, а саме те, що майже усі критерії стосуються екстрених гальмувань автомобіля і не враховують бортової нерівномірності гальмівних сил при умові відсутності заносу, тобто стійкості проти заносу. Відсутність адекватних критеріїв затруднює кваліметричну оцінку автомобілів при випробуваннях. Аналіз нормативного забезпечення виявив недоліки при співставленні дорожнього і стендового методу випробувань.


З урахуванням проведеного аналізу сформульовано основні завдання дослідження.


У другому розділі обґрунтовано вибір напряму дослідження. Встановлено, що при проведенні динамічних випробувань мобільних машин (автомобілів у тому числі) виникає проблема визначення контрольної точки, кінематичні параметри якої будуть характеризувати швидкість і прискорення указаної машини, оскільки при виникненні кутових переміщень, викликаних поворотом, заносом або уводом, усі її точки будуть мати різні значення лінійних швидкостей і прискорень. Запропоновано визначати переміщення по всіх степенях свободи за допомогою лінійних акселерометрів.


Показано, що для отримання достовірної (повної) інформації про рухомий об’єкт (автомобіль) при динамічних випробуваннях необхідно, щоб кількість вимірювальних осей встановлених на нього датчиків відповідала кількості усіх можливих незалежних переміщень, тобто числу степеней рухливості об’єкту.


 


Співвідношення між дійсною кількістю вимірювальних осей акселерометрів і кількістю степеней рухливості механічної системи (в нашому випадку автомобіля) характеризує спостережність об’єкту і можливість управління ним. Спостереження кінематичних параметрів по всіх координатах, що характеризують можливі переміщення, роблять об’єкт повністю спостережуваним.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины