ПОВЫШЕНИЕ ТЕПЛОЭНЕРГЕТИЧЕСКОЙ ЭФФЕКТИВНОСТИ ТОРГОВОГО И БЫТОВОГО ХОЛОДИЛЬНОГО ОБОРУДОВАНИЯ



Название:
ПОВЫШЕНИЕ ТЕПЛОЭНЕРГЕТИЧЕСКОЙ ЭФФЕКТИВНОСТИ ТОРГОВОГО И БЫТОВОГО ХОЛОДИЛЬНОГО ОБОРУДОВАНИЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтована актуальність теми дисертації, сформульовані мета і завдання дослідження. Визначені наукова новизна і практичне значення отриманих результатів, конкретний особистий внесок автора, відомості про апробацію результатів дисертації та публікації.


У першому розділі дисертаційної роботи «Теплоенергетичний аналіз парокомпресійних торгових і побутових холодильників» наведено огляд публікацій, присвячених проблемі енергозбереження в холодильній техніці. Для визначеності розглянуті термодинамічні процеси, що відбуваються в парокомпресійних холодильних машинах, які супроводжуються великими викидами теплоти в навколишнє середовище, і, відповідно, ведуть до зростання емісії парникових газів. Розглянуто внесок основних компонентів холодильного обладнання на теплоенергетичну ефективність системи в цілому. На основі аналізу ексергетичних втрат і екологічних показників в елементах холодильного циклу дана оцінка впливу вибору холодоагентів, температур перегріву (переохолодження) в конденсаторі і випарнику. Сформульовано задачу підвищення інтенсивності тепловіддачі від поверхні конденсаторів малих холодильних машин за рахунок управління процесом примусового обдування повітряними потоками.


Розглянуто модель комп’ютерної флюїдної динаміки холодильника, яка базується на рівняннях балансу енергії, маси та імпульсу для морозильної і холодильної камер. Проаналізовано основні припущення, які спрощують обчислення, але досить точно описують термодинамічні процеси: теплофізичні властивості передбачаються постійними в досліджуваному інтервалі температур, газове середовище в холодильнику є таким, що не стискається – ​​р = const; ефекти витоку повітря через нещільності і процес утворення інею не розглядаються; процесами радіаційного тепло переносу можливо нехтувати; стінки випарника передбачаються ізотермічними в процесі фазового переходу при кипінні холодоагентів. Проведено огляд робіт, в яких розглядаються різні аспекти комп'ютерного моделювання холодильних циклів.


 


На основі літературних даних представлена структура енергоспоживання (рис. 1) та обговорено шляхи підвищення теплоенергетичної ефективності конденсаторів побутового та торгового холодильного обладнання. Одним з можливих підходів до підвищення енергоефективності є локальний обдув малогабаритним вентилятором джерел тепловиділення в холодильному обладнанні. Для малих холодильних систем такий спосіб інтенсифікації теплообміну в літературних джерелах раніше не був описаний. Основна ідея роботи заснована на аналізі циклів холодильних машин з ненульовою середньою потужністю методами термодинаміки на кінцевих часах.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины