УДОСКОНАЛЕННЯ ПРИСТРОЇВ ДЛЯ ПОШТУЧНОГО ВІДОКРЕМЛЕННЯ ДЕТАЛЕЙ ВЕРХУ ВЗУТТЯ :



Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ ПРИСТРОЇВ ДЛЯ ПОШТУЧНОГО ВІДОКРЕМЛЕННЯ ДЕТАЛЕЙ ВЕРХУ ВЗУТТЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету та основні завдання досліджень, показана наукова новизна і практичне значення отриманих результатів.


У першому розділі проведено огляд та аналіз способів та пристроїв, які використовуються у легкій промисловості для маніпулювання м’якими плоскими деталями.


Виявлено, що найбільш важливим та складним для практичної реалізації є підпроцес поштучного відокремлення деталей від пачки, то що можливість подвійного (множинного) захоплення найчастіше викликає збої в роботі автоматизованих систем завантаження технологічних машин.


На підставі аналізу наукових праць Г.А. Піскорського, Б.В. Орловського, Л.А. Тонковида, А.А. Ганулича та ін. розширено та удосконалено класифікацію захватних пристроїв, які використовуються для поштучного відокремлення м’яких плоских деталей від пачки.


Встановлено, що одним з найбільш ефективних способів відокремлення м’яких плоских деталей від пачки, незалежно від типу захватного пристрою, є послідовне відокремлення при периферійному захваті деталі. Крім того, показано, що цілком можлива реалізація процесу відокремлення МПД від пачки,  розташованої під певним кутом до горизонту, хоча у більшості досліджень розглядається виключно варіант горизонтального розташування деталей.


В другому розділі виконано аналітичні дослідження процесу відокремлення плоскої м’якої деталі від пачки крою, в рамках яких, для оцінки області допустимих параметрів процесу, проведено пошукові експериментальні дослідження, що дозволили визначитись із напрямком взаємного розділення суміжних деталей та оцінити ступінь впливу специфічних фізико-механічних властивостей взуттєвих матеріалів на перебіг процесу відокремлення.


Процес поштучного відокремлення деталі визначається як повне розділення крайньої та наступної за нею деталі у пачці, при якому відбува­ється руйнування усіх зв’язків, що є між ними. Відокремлення може відбуватися зверху або знизу пачки, поверхня якої може знаходитись під довільним кутом j до горизонту (рис. 1). Змінюючи кут α в межах від 0 до 2π, а також вибираючи кількість та місце точок прикладення відокремлюючого зусилля, можна реалізувати практично будь-яку схему відокремлення деталі від пачки. При цьому в достатньо широких межах буде змінюватись величина та напрям сили , необхідної для відокремлення МПД від пачки, а також шлях, протягом якого прикладення цього зусилля буде необхідним і відстань між деталями перевищить величину

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины