ТЕХНОЛОГІЯ І МЕТОДИКА ГЕОДЕЗИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БУДІВНИЦТВА ВИСОТНИХ СПОРУД ЗАСОБАМИ GNSS - ТЕХНОЛОГІЙ :



Название:
ТЕХНОЛОГІЯ І МЕТОДИКА ГЕОДЕЗИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БУДІВНИЦТВА ВИСОТНИХ СПОРУД ЗАСОБАМИ GNSS - ТЕХНОЛОГІЙ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету та методи її досягнення, визначено наукову новизну та практичне значення досліджень, коротко розкрито основний зміст роботи.


У розділі 1 «Сучасний стан та проблеми геодезичного забезпечення будівництва висотних споруд» проведено аналіз сучасного стану висотного будівництва в Україні та наявність відповідної нормативної бази, що 5


 


регламентує вимоги до точності та якості геодезичного забезпечення будівництва висотних споруд. На основі вимог діючих ДСТУ-Н Б В.1.3-1:2009 та ДБН В.1.3.-2:2010 визначено вимоги до точності: передачі планових координат на монтажний горизонт; передачі відміток на монтажний горизонт; виконання розмічувальних робіт на монтажному горизонті.


Виконано огляд існуючих методів геодезичного забезпечення відповідно до етапу виконання робіт та проведено їх систематизацію.


Проведено детальний аналіз та виконано попередні розрахунки точності для існуючих методів передачі планових координат та відміток у висотному будівництві, в результаті якого визначено можливість їх застосування при забезпеченні будівництва висотних споруд, в межах діючих нормативно-технічних вимог. За результатами аналізу встановлено, що при умові незмінності просторового положення споруди підчас будівництва, необхідну точність передачі планових координат можна забезпечити тільки методом вертикального проектування, а відмітки методом геометричного нівелювання або електронним тахеометром. При цьому залишається поділ просторової геодезичної мережі на дві окремі, планову і висотну.


Проведено аналіз та виконано попередні розрахунки точності методів виконання розмічувальних робіт на монтажному горизонті, на основі результатів яких визначено доцільність їх застосування.


В розділі розглянуто можливості методів, що базуються на GNSS-технологіях. Проведено аналіз можливостей застосування GNSS-технологій при будівництві висотних споруд в світі. Визначено переваги методів, що базуються на GNSS-технологіях у порівнянні з традиційними методами геодезичного забезпечення та встановлено фактори, що впливають на точність методу GNSS-спостережень при його застосуванні у висотному будівництві.


 


Наведені в розділі дослідження дозволили визначити основні проблеми та перспективи застосування GNSS-технологій при геодезичному забезпеченні будівництва висотних споруд, сформулювати основні задачі, вирішення яких дає можливість досягти поставленої в роботі мети. Визначено основні напрямки досліджень, на яких слід зосередити головну увагу при розробленні технологій і методики застосування GNSS у висотному будівництві. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне