МЕТОДЫ И МОДЕЛИ ОЦЕНИВАНИЯ И ОБЕСПЕЧЕНИЯ ФУНКЦИОНАЛЬНОЙ БЕЗОПАСНОСТИ БОРТОВЫХ ИНФОРМАЦИОННО-УПРАВЛЯЮЩИХ СИСТЕМ ЛЕТАТЕЛЬНЫХ АППАРАТОВ



Название:
МЕТОДЫ И МОДЕЛИ ОЦЕНИВАНИЯ И ОБЕСПЕЧЕНИЯ ФУНКЦИОНАЛЬНОЙ БЕЗОПАСНОСТИ БОРТОВЫХ ИНФОРМАЦИОННО-УПРАВЛЯЮЩИХ СИСТЕМ ЛЕТАТЕЛЬНЫХ АППАРАТОВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі розкрита актуальність теми дисертаційного дослідження, сформульовані мета і задачі дослідження, дана характеристика наукової новизни і практичного значення отриманих результатів, приведені відомості з апробації основних результатів роботи.


Перший розділ присвячено проблемному аналізу науково-технічної інформації щодо сучасних визначень термінів «функціональна безпека», «ризик» і «збиток» відносно інформаційно-керуючих систем критичного застосування. З урахуванням існуючої неоднозначності визначень приведених термінів, конкретизовано поняття ФБ як властивості ІКС критичного застосування. Наведено зв’язок функціональної безпеки з надійністю як комплексної властивості для проведення дисертаційного дослідження. Систематизовані особливості функціонування і побудови бортових ІКС ЛА, вимоги до їх готовності, повноти безпеки та безпеки ЛА в цілому. Проаналізовані методи оцінювання і забезпечення функціональної безпеки не дозволяють отримати її комплексну кількісну оцінку, а також не враховують особливості структурної та архітектурної побудови інформаційно-управляючих систем критичного застосування для досягнення заданих рівнів відповідних показників, що характеризують безпечний стан системи. Обґрунтована необхідність створення та впровадження інформаційних технологій для отримання точних і адекватних оцінок функціональної безпеки та підвищення їх до заданого або максимально можливого рівня. Сформульовано мету дисертаційної роботи та поставлено основні задачі дослідження.


 


Другий розділ присвячений розвитку моделі та розробці методу оцінювання функціональної безпеки бортових ІКС літальних апаратів для отримання її якісних та кількісних показників.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины