МЕТОДЫ ПОВЫШЕНИЯ ПРОПУСКНОЙ СПОСОБНОСТИ СИСТЕМ РАДИОДОСТУПА С ПОЛЯРИЗАЦИОННО-ОРТОГОНАЛЬНЫМИ АНТЕННАМИ



Название:
МЕТОДЫ ПОВЫШЕНИЯ ПРОПУСКНОЙ СПОСОБНОСТИ СИСТЕМ РАДИОДОСТУПА С ПОЛЯРИЗАЦИОННО-ОРТОГОНАЛЬНЫМИ АНТЕННАМИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано ціль і питання досліджень, а також дана коротка характеристика дисертаційної роботи.


У першому розділі проведено огляд особливостей використання поляризаційно-ортогональних антен систем радіодоступу. Розглянуто особливості таких систем радіодоступу, як локальної системи (LAN) стандартів Wi-Fi та міської (MAN) стандарту WiMAX. Проведено огляд основних характеристик поляризаційно-ортогональних антен та особливостей застосування систем MIMO з поляризаційно-ортогональними антенами.


В результаті проведеного огляду зроблено наступні висновки: сучасні стандарти IEEE 802.11 і IEEE 802.16 припускають можливість використання як фазованих антенних решіток точки доступу, так і малогабаритних антен користувача; системи MIMO можуть бути побудовані на основі використання поляризаційно-ортогональних антен; використання систем MIMO в радіозв'язку дозволяє збільшити швидкість передачі даних багатьма методами, в тому числі і за допомогою поляризаційно-ортогональних антен, коли втрати енергії прийнятого сигналу можуть зменшитися; використання поляризаційно-ортогональних антен системи MIMO може забезпечити підвищення пропускної здатності й радіусу покриття в цілому, однак платою за позитивний ефект є ускладнення алгоритмів обробки та вимог до конструкції антен; дослідження можливості обліку та компенсації поляризаційних спотворень радіохвиль системи радіодоступу в межах діаграми спрямованості антен або сектору доступу для зменшення поляризаційних втрат є недостатніми, оскільки розв'язка по поляризації антен на практиці нормується тільки уздовж вісі антени. В кінці розділу сформульовано постановку завдань досліджень.


Другий розділ містить аналіз поляризаційних характеристик типових антен системи радіозв'язку, результати експериментальних досліджень та математичного моделювання, а також удосконалену методику аналізу пропускної здатності систем радіодоступу на основі врахування поляризаційних спотворень антен в секторі обслуговування.


У загальному випадку вважаємо, що взаємні положення антени точки доступу


та абонента можуть бути довільними в межах сектору обслуговування (Рис. 1).


Наприклад, абонент 1 знаходиться у напрямку максимуму діаграми


спрямованості антени дочки доступу в горизонтальній площині, а абонент 2 - на


межі сектору. Тому слід вважати, що поляризаційні спотворення у другому випадку


будуть більшими.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины