ОПРЕДЕЛЕНИЕ ГОЛОЛЕДНЫХ НАГРУЗОК НА ВОЗДУШНЫЕ ЛИНИИ ЭЛЕКТРОПЕРЕДАЧИ С УЧЕТОМ ДАННЫХ МОДЕЛИРОВАНИЯ И МОНИТОРИНГА




  • скачать файл:
Название:
ОПРЕДЕЛЕНИЕ ГОЛОЛЕДНЫХ НАГРУЗОК НА ВОЗДУШНЫЕ ЛИНИИ ЭЛЕКТРОПЕРЕДАЧИ С УЧЕТОМ ДАННЫХ МОДЕЛИРОВАНИЯ И МОНИТОРИНГА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі викладена загальна характеристика роботи, наведене обґрунтування актуальності теми. Визначена мета, задачі досліджень, дана характеристика об’єкта та предмета досліджень, сформульована наукова новизна і практична цінність результатів роботи.


У першому розділі виконаний аналіз стану питання і наукових досягнень в галузі вивчення експлуатаційної надійності та довговічності електромережних будівельних конструкцій, в аспекті ожеледних і ожеледно-вітрових навантажень та впливів. Виконано огляд науково-технічної та нормативної літератури за трьома напрямками досліджень: особливості кліматичних навантажень і впливів на ПЛ; принципи розрахунку ожеледних навантажень; методи підвищення експлуатаційної надійності електромережевих конструкцій при дії кліматичних навантажень.


Дослідження ожеледних навантажень і впливів на повітряні лінії електропередавання розвивається паралельно з розвитком енергетичних систем. В СРСР спостереження за ожеледними навантаженнями розпочались після інтенсивних ожеледних впливів взимку 1921/1922 рр. З 1953 року ведуться систематизовані інструментальні спостереження, в ході яких вимірюються вага і розміри ожеледних відкладень на проводах.


Умови утворення ожеледно-паморозевих відкладень і їх характеристики детально викладені в роботах О.Д. Заморського, В.Є. Бучинського, М.В. Заваріної, Ф.Я. Клінова. Питання впливу ожеледі на ПЛ в СРСР досліджували В.В. Бургсдорф, А.В. Руднєва, Г.Н. Леухіна. Аналіз різних методів теоретичного моделювання ожеледоутворення на проводи ПЛ (Є.П. Никифоров, Л. Макконен, М. Темплетон, П. МакКомбера, Е. Лозовськи) дозволив зробити такі висновки: існуючі в даний час теоретичні моделі ожеледоутворення не враховують всі фактори, які впливають на масу, діаметр і форму ожеледних відкладень.


Методи вимірювання і моніторингу ожеледних навантажень та захисту ПЛ від впливу ожеледі досліджувалися в роботах Г.І. Грімуда, Т.Є. Удода, Г.П. Крижова, Ф.О. Дьякова, П.А. Кузнєцова, Н.Ю. Шевченко. Існує безліч підходів до вимірювання ожеледного навантаження, але з причини складності процесу ожеледоутворення, що протікає в складних атмосферних умовах, ефективне вирішення, яке задовольняє вимогам точності вимірювань і економічності в даний час відсутнє.


У роботах Є.В. Горохова, М.І. Казакевіча, Я.В. Назіма, С.В. Турбіна, С.Ф. Пічугіна, А.В. Перельмутера, А.В. Махінька, А.М. Альохіна велика увага приділяється розвитку норм з визначення ожеледних навантажень і розрахунку будівельних конструкцій при впливі ожеледі.


 


У другому розділі наводяться результати теоретичних досліджень з розробки математичної моделі ожеледоутворення на проводах ПЛ, що враховує конструктивні та кліматичні чинники.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)