ОБОСНОВАНИЕ ПРЕДЕЛЬНЫХ ОТКЛОНЕНИЙ ГЕОМЕТРИЧЕСКИХ ПАРАМЕТРОВ НЕСУЩЕЙ СИСТЕМЫ ЛЕГКОВОГО АВТОМОБИЛЯ



Название:
ОБОСНОВАНИЕ ПРЕДЕЛЬНЫХ ОТКЛОНЕНИЙ ГЕОМЕТРИЧЕСКИХ ПАРАМЕТРОВ НЕСУЩЕЙ СИСТЕМЫ ЛЕГКОВОГО АВТОМОБИЛЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ  ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтована актуальність теми дисертаційної роботи, сформульовані мета й завдання дослідження, визначена наукова новизна, практичне значення і цінність отриманих результатів.


4


У першому розділі проведено аналіз досліджень і обґрунтовано обраний напрямок роботи. Це дозволило встановити наявність взаємозв'язку між зміною технічного стану несівної системи та експлуатаційними властивостями легкового автомобіля.


Несівна система легкового автомобіля є його базовою частиною, до якої кріпляться інші системи й агрегати. Від її технічного стану буде залежати технічний стан автомобіля в цілому та безпека водія й пасажирів.


Дослідженню питань зміни технічного стану несівної системи, а також впливу технічного стану на експлуатаційні властивості легкововго автомобіля присвячені роботи Бажинова О.В., Вахламова В.К., Гельфгата Д.Б., Гінцбурга Л.Л., Добрина О.С., Долматовського Ю.О., Дьякова А.Б., Елліса Д.Р., Звягіна А.А., Ілларіонова В.О., Литвинова О.С., Лобаса Л.Г., Малишева Г.А., Мірзоєва Г.К., Мосіно М.А., Носенкова М.А., Павловського Я., Певзнера Я.М., Подригало М.А., Раймпеля Й., Сергєєва О.В., Синельникова О.Ф., Смірнова Г.А., Торліна В.Н., Фалалеєва А.П., Фаробіна Я.Е., Хасанова І.Х., Чудакова Є.О., Юрченко А.Н. та ін.


Аналіз досліджень ряду авторів дозволив зробити висновок, що зниження жорсткості несівної системи під впливом низки факторів призводить до порушення кутів установки коліс та взаємного розташування осей легкового автомобіля. Це погіршує його керованість, стійкість та маневреність.


В ряді робіт досліджено вплив зміни жорсткості несівної системи на показники стійкості та керованості легкового автомобіля. Також було виявлено вплив зміни геометричних параметрів несівної системи на порушення кутів установки коліс легкового автомобіля.


Однак, практично не вивчено вплив на стійкість, керованість та маневреність зміни геометричних параметрів несівної системи легкового автомобіля, що веде до порушення взаємного розташування його осей. Не визначенні граничні відхилення та періодичність контролю геометричних параметрів несівної системи легкового автомобіля. А тому ці питання потребують більш детального вивчення.


У другому розділі проведена теоретична оцінка впливу відхилення базових точок кріплення підвіски до несівної системи від їх номінального положення (далі – «відхилення базових точок») на стійкість, керованість та маневреність легкового автомобіля. Був проведений аналіз показників стійкості, керованості та маневреності, та обрані критерії, які характеризують систему «водій-автомобіль-дорога», визначаючи, як зміна геометричних параметрів несівної системи легкового автомобіля позначиться на стані водія під час керування автомобілем. Цими критеріями є кут повороту керованих коліс у функції кривизни траєкторії руху, що характеризує поворотність, та лінійне відхилення від заданої смуги руху, яке характеризує стійкість легкового автомобіля. За допомогою них можна оцінити зміну кута повороту кермового колеса для здійснення маневру заданого радіуса та час, необхідний водієві на корекцію траєкторії руху автомобіля.


 


Зі всіх геометричних параметрів несівної системи були виділені ті, зміна яких спричиняє порушення взаємного розташування осей. Такими параметрами є положення базових точок кріплення підвіски до несівної системи.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины