СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ХИМИЧЕСКОГО СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ ТЕРМОМЕХАНИЧЕСКОЙ ОБРАБОТКИ КАТАНКИ ДЛЯ ПРОИЗВОДСТВА ВЫСОКОПРОЧНЫХ АРМАТУРНЫХ ПРЯДЕЙ И ПРУЖИН :



Название:
СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ХИМИЧЕСКОГО СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ ТЕРМОМЕХАНИЧЕСКОЙ ОБРАБОТКИ КАТАНКИ ДЛЯ ПРОИЗВОДСТВА ВЫСОКОПРОЧНЫХ АРМАТУРНЫХ ПРЯДЕЙ И ПРУЖИН
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтована актуальність теми дисертаційної роботи, сформульовані мета і завдання дослідження, наукова новизна і практичне значення отриманих результатів.


У першому розділі виконано аналітичний огляд науково-технічної літератури, що стосується теоретичних і технологічних основ виробництва катанки з високовуглецевої сталі для виробництва дроту для високоміцних арматурних пасмів і пружин.


Проведено аналіз впливу хімічного складу на структуроутворення та рівень механічних і технологічних властивостей катанки з високовуглецевої сталі.


Проаналізовано механізми зміцнення вуглецевих сталей. Показник деформаційного зміцнення визначається розміром структурного елементу – міжпластинковою відстанню перліту. Зміцнення сталі відбувається в результаті збільшення щільності дислокацій у фериті і цементиті, а також на міжфазних границях ферит-цементит. З точки зору максимального використання потенційних можливостей підвищення міцності ефективним методом є дисперсійне зміцнення.


Розглянуті закономірності перетворення переохолодженого аустеніту. Показано, що генезис і морфологія перліту залежать від режиму охолодження аустеніту, який визначає характер термопластичної деформації та характерну дислокаційну структуру, що формується на момент перетворення.


На підставі аналізу науково-технічної літератури та з урахуванням сучасних тенденцій розвитку металургійного виробництва і виготовлення металевих виробів, обумовлених вимогами світового ринку до якості катанки для високоміцного дроту, обґрунтована постановка мети і основних завдань дисертаційної роботи.


У другому розділі приведені дані про матеріали і методи дослідження.


В якості матеріалу для досліджень були використані сталь типу C80D2 (за EN 10016 - 4 : 1994), мікролегована ванадієм і бором, а також сталі типу 70 і 55 (за ТУ У 27.1-4-521-2002), мікролеговані бором

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины