МОДЕЛІ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЮ ПРОМИСЛОВОГО ПІДПРИЄМСТВА



Название:
МОДЕЛІ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЮ ПРОМИСЛОВОГО ПІДПРИЄМСТВА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету і задачі дослідження, розкрито стан проблеми, охарактеризовано наукову новизну, наукове та практичне значення отриманих результатів, їх апробацію та публікації.


У першому розділі проведений аналіз стану проблеми управління КСП. В якості інтегральної оцінки КСП обрано відношення сукупного прибутку до витрат підприємства в усіх напрямках його господарської діяльності, співвіднесені з аналогічним відношенням підприємства-еталона, який пропонується використовувати як критерій ефективності діяльності підприємства, на якому базується застосування інформаційної технології управління. Перевагами такого  способу виміру конкурентоспроможності є можливість  розкрити фактори, що впливають на  її зміну, на керованість процесу зміни, відмовитися  від суб'єктивних оцінок при обчисленні КСП. 


Забезпечення заданого рівня конкурентоспроможності вимагає наявності прогнозної траєкторії її зміни. Оскільки розглядається підприємство з прирістним стилем поводження, доцільно використовувати методи екстраполяції.


Якщо  – навчальна послідовність даних про КСП в моменти часу , а  – контрольна послідовність даних в моменти часу , то підбір виду функції, що описує тренд КСП, апроксимується поліномом -го ступеня , де вектор  визначається на основі методу найменших квадратів (МНК). Пропонується процедура  послідовного визначення ступеня полінома .

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины