ПОВЫШЕНИЕ ЭФФЕКТИВНОСТИ РАБОТЫ ВОДНО-ШЛАМОВЫХ СИСТЕМ УГЛЕОБОГАТИТЕЛЬНЫХ ФАБРИК ЗА СЧЕТ СОКРАЩЕНИЯ ПРОДОЛЖИТЕЛЬНОСТИ НЕСТАЦИОНАРНОГО РЕЖИМА :



Название:
ПОВЫШЕНИЕ ЭФФЕКТИВНОСТИ РАБОТЫ ВОДНО-ШЛАМОВЫХ СИСТЕМ УГЛЕОБОГАТИТЕЛЬНЫХ ФАБРИК ЗА СЧЕТ СОКРАЩЕНИЯ ПРОДОЛЖИТЕЛЬНОСТИ НЕСТАЦИОНАРНОГО РЕЖИМА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


 


У вступі обґрунтована актуальність теми і сформульована наукова задача, мета, задачі досліджень, предмет і об'єкт досліджень, наведена наукова новизна і практична значущість одержаних результатів, представлені наукові положення, що виносяться на захист, а також інформація про апробацію результатів дисертаційної роботи і публікації за її темою.


У першому розділі проаналізовані існуючи технологічні комплекси регенерації шламових вод на вуглезбагачувальних фабриках та наведено їх класифікація. Розглянуті основні принципи, якими слід керуватися при побудові ВШС, а також вплив накопичення шламу на роботу операцій збагачення і освітлення оборотних вод.


Процеси накопичення шламу в оборотній воді досліджувалися раніше теоретичними, експериментальними і аналітичними методами. Багато досліджень виконано при оптимізації режимів роботи окремих апаратів і процесів. Встановлені залежності зміни кількості шламу в системі від вмісту твердого в оборотній воді, накопичення шламу в рівноважній замкнутій системі, показник циркуляції шламу, досліджена кінетика накопичення шламів і запропонована методика визначення раціонального варіанту побудови ВШС. Ці методи не враховують тривалість обробки порції шламу у вузлах системи, а також транспортні затримки потоків, які їх сполучають, що значно впливає на тривалість нестаціонарного режиму роботи.


Тривалість несталого режиму негативно позначається на ефективності роботи апаратів ВШС. Тривалість стабілізації вмісту шламу в оборотній воді поряд з рівноважною концентрацією є важливим технологічним чинником, що визначає ефективність роботи ВШС. Для повної оцінки ефективності роботи замкнутих циклів необхідно враховувати інерційні властивості вузлів, апаратів, а також транспортні затримки всіх шламових  потоків. Саме інерційність ВШС визначає тривалість процесу накопичення шламу – тривалість нестаціонарного режиму роботи.


 


Аналіз стану питання дозволив виявити необхідність в розробці нового підходу в оцінці ефективності роботи ВШС з врахуванням інерційності вузлів і сполучних потоків. Одночасно виявлені недоліки існуючих методів розрахунку і оцінки ефективності роботи замкнутих технологічних циклів. На базі аналізу сформульовані мета і задачі дослідження.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне