УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ ХОЛОДНОГО ТИСНЕННЯ ФОЛЬГОЮ НА ДРУКОВАНІЙ ПРОДУКЦІЇ :



Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ ХОЛОДНОГО ТИСНЕННЯ ФОЛЬГОЮ НА ДРУКОВАНІЙ ПРОДУКЦІЇ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі дисертації обгрунтовано актуальність теми, сформульовано мету і завдання дослідження, їх наукову новизну та практичну цінність. Наведено дані про особистий внесок здобувача, результати апробації роботи, публікації, структуру та обсяг дисертаційної роботи.


У першому розділі — проаналізовано технології, матеріали й устаткування для оздоблення поліграфічної продукції. Зокрема, докладно розглянуто технології холодного тиснення із застосуванням катіонних та вільно-радикальних адгезивів. Здійснено аналіз застосування фотополімерних матеріалів у поліграфічній промисловості та проаналізовано склад композицій, властивості їх компонентів і механізми полімеризації.


Наукові роботи у цьому напрямі виконувалися в академічних інститутах (ІФХ ім. Писаржевського та ІХВС НАН України), галузевих НДІ (УНДІПП ім. Т. Шевченка, УкрНДІСВД, НДІхімпроект, УкрНДІпластмас, ВНДІКПП та ін.), вищих навчальних закладах (УАД, НТУУ «КПІ», МДУД), закордонних фірмах (DuPont (ФРН), FlintGroup (ФРН), Zeller+Gmelin (ФРН), ANI (Англія) тощо). Проаналізовано наукові праці та прикладні дослідження таких відомих вчених як А. А. Берлін, В. М. Гранчак, В. К. Грищенко, С. С. Гудзера, Й. Й. Ділунг, В. Й. Запоточний, О. Д. Клімова, Б. В. Коваленко, В. А. Кравчук, Е. Т. Лазаренко, Ю. С. Ліпатов, А. Ф. Маслюк, В. Г. Матюшова, Р. І. Мервінський, Ф. І. Орлов, О. Ф. Розум, В. М. Тремут, В. П. Шерстюк, В. В. Шибанов та ін. щодо розробки фотополімерних композицій та використання технологій на їх основі у формних, друкарських та оздоблювальних процесах поліграфічного виробництва.


На основі проведеного аналізу технологій оздоблення друкованої і пакувальної продукції із застосуванням фотополімеризаційноздатних композицій виявлено недоліки наявних технологій, що спричинило потребу в подальшому проведенні досліджень та удосконаленні технології, матеріалів, устаткування для процесів оздоблення друкованої продукції із застосуванням холодного тиснення фольгою.


Розроблено робочу гіпотезу для удосконалення технології холодного тиснення фольгою, мета та завдання яких викладені в загальній характеристиці роботи.


У другому розділі — наведено розроблену схему удосконаленого технологічного процесу холодного тиснення фольгою, обгрунтовано вибір об’єктів досліджень, методи досліджень їх фізико-хімічних, фізико-механічних, технологічних, репродукційно-графічних, друкарсько-технічних і експлуатаційних властивостей.


Розроблено тест-шкалу та описано призначення її елементів для дослідження репродукційно-графічних форм і друкарсько-технічних властивостей відбитків при тисненні фольгою (патент №38441).


Розроблено удосконалену технологію оздоблення друкованої продукції фольгою (рис. 1) (патент № 30624) із застосуванням розробленого фотополімерного адгезиву (MRYFOILCOLD−2006, патент № 31777) на основі олігоуретанакрилату ОУА – 2000Т (ТУ 615 – 975 - 83).


 


В удосконаленій технології після нанесення фотополімерного адгезиву проводиться опромінення УФ-лампами в аеробних умовах. У процесі фотополімеризації поверхня рідкого фотополімерного матеріалу не твердне, але спостерігається отвердіння нижніх шарів фотополімерного адгезиву завдяки пошаровій полімеризації, що спричиняє значно менше його розтискування при притисканні фольги. Відтак в анаеробних умовах проводиться ще раз експонування і деламінація.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины