Інформаційна технологія кольороподілу зображення на основі аналітичної моделі синтезу кольорів на відбитку



Название:
Інформаційна технологія кольороподілу зображення на основі аналітичної моделі синтезу кольорів на відбитку
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність роботи, дана оцінка сучасного    стану проблеми на час початку досліджень, сформульовані мета та завдання роботи, наукова новизна і практична цінність отриманих результатів, подана інформація про особистий внесок дисертантки, відомості про апробацію роботи, про публікації і структуру дисертації.


У першому розділі подано аналітичний огляд літературних джерел за темою «Огляд сучасних технологій кольороподілу» та визначена доцільність створення нової інформаційної технології.


Проаналізовано традиційні технології кольороподілу зображення та здійснено патентний аналіз сучасних технологій кольороподілу для багатофарбового друку. Серед них звернено увагу на: технологію шестифарбового друку Pantone Hexachrome, технологію семифарбового друку, де кожна хроматична область ділиться на хроматичні та ахроматичні, технологію семифарбового друку Opaltone та технологію семифарбового друку фірми Гейдельберг.


Встановлено, що кожна з розглянутих технологій базується на побудові профілів фарб на основі бази табличних даних. Табличний метод побудови профілю передбачає використання великої кількості вузлових точок експериментальних кольорів, серед яких значна частина є надлишковими даними через те, що задача кольороподілу зображення є багатозначною.


Введення додаткових кольорових фарб розширює колірне охоплення друкарського процесу та наближує кольори друкарського відбитку до кольорів оригіналу, але в той же час ускладнює технологію кольороподілу, оскільки збільшується кількість табличних даних. Для опрацювання меншої кількості даних в технологіях кольороподілу для багатофарбового друку застосовують часткові системи кольороподілу, які отримують розділенням колірного охоплення багатофарбового друку на області формування кольору не більше ніж трьома кольоровими та чорною фарбами.


Проаналізовано сучасне програмне забезпечення для кольороподілу як для традиційного чотирифарбового, так і для багатофарбового друку на основі нових технологій. Найбільші можливості в налаштуванні цього процесу властиві програмі растрової графіки Adobe PhotoShop. Тому розробники нових технологій багатофарбового друку, такі як Pantone Hexachrome та Opaltone, пропонують програмні модулі для кольороподілу саме для цієї програми.


Обґрунтовано потребу в створенні нової інформаційної технології кольороподілу, яка дає однозначне визначення кольорових фарб в процесі кольороподілу, забезпечує оптимальні умови кольорового друку і високу якість кольоровідтворення зображення на відбитку, дозволяє досягнути значної економії кольорових фарб.


У другому розділі створено та описано аналітичну модель синтезу кольорів на відбитку з використанням співвідношень Демішеля та автотипних рівнянь Нюберга-Нейгебауера, яка містить:


ü       узагальнені властивості автотипних рівнянь в опонентному колірному просторі ICaS;


ü       метод відтворення будь-якого кольору оригіналу двома кольоровими та чорною фарбами;


ü       аналітичний розв'язок автотипних рівнянь для чотирифарбового та багатофарбового друку;


 


ü       метод контролю якості кольоровідтворення з використанням аналітичних розв’язків автотипних рівнянь у колірному просторі ICaS.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины