ІНФОРМАЦІЙНА ТЕХНОЛОГІЯ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ЕНЕРГЕТИЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПОВЕРХНЕВИХ ШАРIВ МЕТАЛІВ :



Название:
ІНФОРМАЦІЙНА ТЕХНОЛОГІЯ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ЕНЕРГЕТИЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПОВЕРХНЕВИХ ШАРIВ МЕТАЛІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність роботи, сформульовано мету, предмет і об’єкт дослідження, визначено основні задачі та методи дослідження, висвітлено питання щодо апробації та впровадження наукових результатів, структури та обсягу дисертації.


У першому розділі розділі «Огляд і аналіз основ інформаційних технологій для визначення енергетичних характеристик поверхневих шарiв металів з використанням алгебри алгоритмів» здійснено огляд основних інформаційно-технологічних етапів. Приведена характеристика технологічного комплексу захисту від корозії. Відзначена інформація про основні чинники, що впливають на інтенсивність та характер корозійних процесів. Проаналізовано існуючі методи захисту від корозії, а також наведені критерії оцінювання захищеності металевих споруджень. Проведено аналіз існуючих підходів до моделювання систем протикорозійного захисту.


Вагомий внесок щодо розвитку підходів, методів, моделей та інформаційних технологій для поліграфії зробили такі вчені як Афанасьєва О. Ю.-Ю., Гавенко С.Ф., Дурняк Б. В., Луцків М. М., Овсяк В. К., Сеньківський В. М., Сікора Л. С., Тимченко О. В., Чехман Я. І., Юзевич В. М., Назаркевич М. А., Шовгенюк М. В. та інші. Великий внесок у розробку теоретичних і прикладних питань моделювання процесів протикорозійного захисту зробили Панасюк В. В., Похмурський В. І., Джала Р. М., Поляков С. Г., Сопрунюк П. М., Остапенко В. Н., Лукович В. В., Скляров С. О. та інші. В основу інформаційної технології закладено фізико-математичну модель поверхневих явищ (Юзевич В. М., 1999 р.), що описує електричнi, тепловi, дифузiйнi i механiчнi процеси в поверхневих шарах твердих тіл, враховує при цьому особливостi електричних взаємодiй, поверхневi енергiю g  та натяг  σh, а також модель аналізу корозійних процесів (Джала Р. М., Юзевич В. М., 2011 р.), яка характеризує активаційні процеси деформованого металу поблизу вершини корозійної тріщини.


 


Для реалізації моделі поверхневих явищ розглянуто багатокомпонентне тверде тiло, розміри якого значно бiльші за ефективний розмiр поверхневої областi, в якiй зосереджено поверхневий та мiжфазний натяги.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины