РОЗРОБЛЕННЯ ВІБРАЦІЙНОЇ УСТАНОВКИ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ МАЛОГАБАРИТНИХ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ВИРОБІВ :



Название:
РОЗРОБЛЕННЯ ВІБРАЦІЙНОЇ УСТАНОВКИ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ МАЛОГАБАРИТНИХ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ВИРОБІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтована актуальність теми, сформульовані мета та задачі досліджень, висвітлені наукова новизна отриманих результатів, їх практична цінність і рівень апробації.


У першому розділі проведено огляд та аналіз літератури з питань ефективності існуючого формувального обладнання.


Вдосконаленню конструкцій обладнання для формування залізобетонний виробів сприяли роботи таких видатних вчених, як: Маслова О.Г., Назаренка І.І., Нестеренка М.П., Олехновича К.О., Сівка В.Й., Ємельяненка Н.Г., Ємельянової І.А., Іткіна О.Ф., Сердюка Л.І., Свідерського А.Т., Саєнка Л.В., Дєсова А.Є., Шмигальського В.Н. та інших.


В даний час в практиці будівництва широко використовуються малогабаритні бетонні і залізобетонні вироби. Найпоширеніші малогабаритні бетонні вироби: тротуарна і декоративна плитка, стовпчики єврозаборів, бордюри, поребрики, бетонні блоки, елементи добору збірних бетонних конструкцій і так далі. Серед них найбільш затребуваними є поребрики, інколи звані дорожньо-бортовими каменями, які покликані розділяти між собою різні функціональні частини дорожніх покриттів. Також поребрики запобігають розмиттю узбіч і служать упором для тротуарних плиток.


Інерційні віброплощадки з вертикально направленими коливаннями забезпечують ефективне формування бетонних і залізобетонних виробів з жорстких цементобетонних сумішей, але досить енергоємні і складні по конструкції, що робить їх не доцільними для формування малогабаритних бетонних виробів. Віброплощадки з низькочастотними горизонтально направленими коливаннями прості по конструкції, менш енергоємні, але існуючі конструкції забезпечують формування виробів в основному лише з пластичних цементобетонних сумішей. Доведено, що досить ефективним при формуванні бетонних виробів є використання вібраційних машин, що генерують багатокомпонентні вібрації: двохчастотні і полічастотні. Проте, через складність полічастотних віброплощадок, що використовуються в основному для формування великогабаритних бетонних виробів, їх також не доцільно використовувати для формування малогабаритних бетонних виробів. У той час залишається відкритим питання про використання  різноспрямованої вібраційної дії на ущільнюване середовище. Не вирішено питання обґрунтування режимів і напряму вібраційної дії при формуванні малогабаритних бетонних виробів.


 


У другому розділі проведено теоретичні дослідження спроектованої установки, та проаналізовано результати.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины