УСОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ СИСТЕМ УПРАВЛЕНИЯ ПРИВОДОМ ПЕРЕМЕЩЕНИЯ ЭЛЕКТРОДОВ ДУГОВЫХ СТАЛЕПЛАВИЛЬНЫХ ПЕЧЕЙ



Название:
УСОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ СИСТЕМ УПРАВЛЕНИЯ ПРИВОДОМ ПЕРЕМЕЩЕНИЯ ЭЛЕКТРОДОВ ДУГОВЫХ СТАЛЕПЛАВИЛЬНЫХ ПЕЧЕЙ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У першому розділі роботи «Аналіз систем управління приводами переміщення електродів дугових сталеплавильних печей» розглянуті особливості роботи дугових сталеплавильних печей змінного струму як об’єктів автоматичного управління, системи приводів переміщення електродів ДСП, принципи побудови різних систем управління ППЕ ДСП. Особливу увагу було приділено збуренням, які виникають під час періоду розплаву металу в СУ ППЕ ДСП, зокрема електромеханічним збуренням, які пов’язані з коливаннями ГК під час експлуатаційних к. з., які порушують нормальну роботу автоматичних РПЕ та погіршують ефективність роботи печі.


В ході літературного огляду було виявлено, що  відомі принципи та способи управління ППЕ та електричним режимом ДСП не передбачають компенсацію електромеханічних коливань гнучких кабелів, що вказує на актуальність роботи. На підставі проведеного аналізу сформульована мета і поставлені задачі, необхідні для її досягнення.


 


У другому розділі «Математичне моделювання електромеханічної системи управління приводом переміщення електродів ДСП» отримала подальший розвиток математична модель електромеханічної СУ ППЕ ДСП, що враховує вплив електромеханічних коливань гнучких кабелів на зміни дуг. Математичне моделювання електричних процесів в ДСП було проведено з використанням диференціальних рівнянь, які достатньо точно та адекватно описують процеси, що відбуваються в електричних колах з дугами. При моделюванні трифазного електричного кола ДСП (1) були враховані зміни взаємних індуктивностей між ГК трьох фаз , а електрична динаміка дуг була врахована за допомогою диференціальних рівнянь Кассі (2).

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины