УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ДУБЛЮВАННЯ ДЕТАЛЕЙ ОДЯГУ ІЗ ШТУЧНИХ ШКІР



Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ДУБЛЮВАННЯ ДЕТАЛЕЙ ОДЯГУ ІЗ ШТУЧНИХ ШКІР
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано вибір та актуальність теми дисертаційної роботи, визначено мету та задачі дослідження, наукову новизну та практичну цінність результатів, наведено об’єкт, предмет та методи досліджень.


У першому розділі представлено огляд та аналіз літературних джерел присвячених науковим дослідженням технології виготовлення швейних виробів з шкіроматеріалів, зокрема у сфері забезпечення формостійкості деталей одягу з ШШ. Наведено особливості складу, будови та властивостей ШШ, які впливають на споживчі та експлуатаційні характеристики одягу.


Проаналізовані літературні джерела з питань створення і закріплення форми при виготовленні швейних виробів з ШШ показали, що особливі труднощі виникають при підборі матеріалів у пакети, виборі способів і параметрів формозакріплення деталей одягу з ШШ, забезпеченні експлуатаційної надійності клейових з'єднань, що пов’язане в першу чергу зі специфічною будовою та властивостями ШШ. Сучасні одягові ШШ – це композиційний матеріал з полімерним покриттям нанесеним на текстильну основу, яка може відрізнятись за складом та будовою у широких межах. Тому принципи підбору КПМ для виробів із текстильних матеріалів є також доцільними для деталей одягу з ШШ. Зважаючи на чутливість полімерного покриття ШШ до дії високих температур (більше 80ºС) при дублюванні деталей одягу (з застосуванням існуючого обладнання) на даний час використовують звужений асортимент КПМ, що виключає використання КПМ з більш високою температурою плавлення клейового покриття і призводить до зниження міцності клейового з’єднання та обмежує можливості варіативного модифікування полів пружності пакетів враховуючи умови подальшої експлуатації виробів. Ситуацію загострює нестача інформації про властивості сучасних одягових ШШ через насичення вітчизняного ринку матеріалами імпортного походження.


Аналіз сучасного обладнання для дублювання деталей одягу показав переваги і перспективність використання пресів прохідного типу, які перш за все створюють умови для розділення процесу дублювання на етапи та забезпечують більшу точність регулювання температурних режимів в порівнянні з іншим пресовим обладнанням. Тому принцип роботи та конструкцію пресів прохідного типу доцільно взяти за основу при створенні та вдосконаленні обладнання для дублювання деталей одягу з шкіроматеріалів, враховуючи необхідність використання більш широкого асортименту КПМ з температурою плавлення клейового покриття 80-130ºС.


 Отже, комплексні дослідження властивостей ШШ та забезпечення необхідної формостійкості деталей одягу за рахунок удосконалення технології дублювання є актуальними і представляють теоретичний та практичний інтерес при вирішенні загальної задачі підвищення якості швейних виробів. З урахуванням цього були визначені мета та завдання досліджень.


 


У другому розділі дисертації здійснено аргументований вибір предметів дослідження. Представлена характеристика технічних засобів та методів визначення показників механічних властивостей одягових ШШ та пакетів на їх основі, а також процесів дублювання деталей одягу. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины