ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВІДБОРУ РІЗНОРІДНИХ ДАНИХ ВІД ОБ’ЄКТІВ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЇХ СТРАТЕГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ



Название:
ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВІДБОРУ РІЗНОРІДНИХ ДАНИХ ВІД ОБ’ЄКТІВ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЇХ СТРАТЕГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету та основні задачі досліджень, подано короткий зміст роботи.


У першому розділі проаналізовано аспекти безпеки потенційно небезпечних об’єктів у контексті створення інформаційних технологій та безпеки ІТ, як засобів забезпечення та оцінювання безпечної експлуатації.


Інформаційні технології відбору даних про стан техногенних об’єктів, в міру закладених критеріїв ефективності реєстрації і обробки інформації, дають підстави з відповідною точністю визначати параметри їх технічного стану, прогнозувати залишковий ресурс і спрямовані на забезпечення безпеки експлуатації в умовах дії зовнішніх факторів на рівні “дефект – пошкодження – руйнування”. Системні і програмні засоби забезпечення функціональної безпеки ІТ є критерієм безпечної експлуатації об’єктів на рівні “невизначеність – відмова – аварія” в рамках структури гарантоздатності автоматизованих систем.


Розвиток ефективних методів створення ІТ відбору і обробки інформації про стан об’єктів та вдосконалення методів забезпечення безпеки ІТ буде оптимальним у контексті структури “об’єкт – ІТ”, що дозволить обґрунтувати системні критерії безпечного функціонування техногенних об’єктів та прийняття рішення на комплексне управління проблемними ситуаціями.


З цією метою уведено поняття “стратегічна безпека об’єктів”: комплекс підходів, методів і засобів забезпечення безпеки експлуатації техногенних об'єктів/ безпеки використання природних об’єктів та безпеки ІТ, спрямованих на визначення міцності і довговічності конструкційних матеріалів; параметрів якості води – технологічного та природного ресурсу, захищеності автоматизованих систем контролю і, на цій основі, прийняття рішення на управління проблемною ситуацією в рамках системи моделей за умов дії комплексу факторів.


Інфраструктура інформатизації є засобом подолання надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, оскільки охоплює як структуру ІТ – ІР, інформаційні системи (ІС), інформаційні процеси (ІП), управління (У), так і методи забезпечення їх безпеки.


 


Для підвищення ефективності безпечного функціонування промислових об’єктів України необхідно розробляти нові та модифікувати існуючі ІТ відбору і обробки даних про їх фактичний стан на основі забезпечення безпеки системи “об’єкт – ІТ” в рамках: концепції цільової комплексної програми “Проблеми ресурсу і безпеки експлуатації конструкцій, споруд та машин”, концепції Національної програми інформатизації, концепції технічного захисту інформації в Україні. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины