ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІ ЕЛЕКТРОТЕХНІЧНІ СИСТЕМИ ВИСОКОЧАСТОТНОГО ЖИВЛЕННЯ ТА КЕРУВАННЯ ДЛЯ РОЗРЯДНИХ ДЖЕРЕЛ СВІТЛА



Название:
ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІ ЕЛЕКТРОТЕХНІЧНІ СИСТЕМИ ВИСОКОЧАСТОТНОГО ЖИВЛЕННЯ ТА КЕРУВАННЯ ДЛЯ РОЗРЯДНИХ ДЖЕРЕЛ СВІТЛА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


         У вступі обгрунтовано актуальність теми дисертації, відзначено її зв’язок із науковими темами, сформульовано мету і завдання дослідження, показано наукову новизну отриманих результатів, їх практичне значення, також розглянуто питання апробації результатів дисертації, їх висвітлення у друкованих працях, відзначено особистий внесок здобувача.


У першому розділі на основі огляду літературних джерел проведено аналіз існуючих підходів до створення електротехнічних систем живлення та керування (ЕСВЧЖК) як силових електронних інтерфейсів промислової мережі та розрядних джерел світла (РДС), розроблено класифікацію ЕСВЧЖК, проаналізовано відомі математичні та імітаційні моделі РДС з точки зору їх адекватності, точності, швидкодії моделювання, запропоновано класифікацію таких моделей, сформульовано науково-прикладну проблему дисертаційного дослідження.


У другому розділі  розроблено нові математичні та імітаційні моделі розрядних джерел світла, які призначені для аналізу та імітаційного моделювання  схемотехнічних рішень ЕСВЧЖК.


Моделювання електричних процесів в таких системах є важливим етапом у процесі їх розробки та дослідження. Оскільки ЕСВЧЖК працює в комплекті з РДС, для моделювання електричних процесів необхідно мати адекватну модель РДС. Але в бібліотеках компонентів сучасних систем схемотехнічного моделювання моделі розрядних джерел світла є відсутніми.


 


Теоретичні та експериментальні дослідження дугового розряду РДС показують, що феномен плазми є складним, зумовлений її нелінійнійністю, інерційністю та нестаціонарністю, а тому створення математичної моделі РДС, придатної, з огляду на адекватність та швидкодію, для моделювання в широкому діапазоні робочих частот є непростою задачею. Однак релаксаційні процеси в плазмі розряду, погасання та перезапалювання РДС, які мають місце на низьких частотах, на високих частотах (ВЧ) не проявляються, тому поведінка РДС на ВЧ спрощується, стає близькою до резистивної зі слабо вираженими нелінійними, інерційними та гістерезисними ефектами. Отже, моделі РДС при їх ВЧ живленні можна спростити та за рахунок звуження умов їх роботи покращити адекватність моделей, підвищити точність розрахунків та моделювання електричних процесів у колах з РДС.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины