ТЕОРІЯ ВАРІАЦІЙНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ЯКОСТІ М\'ЯСНИХ ТА М\'ЯСОМІСТКИХ ПРОДУКТІВ :



Название:
ТЕОРІЯ ВАРІАЦІЙНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ЯКОСТІ М\'ЯСНИХ ТА М\'ЯСОМІСТКИХ ПРОДУКТІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ


У вступі обґрунтовано актуальність роботи, спрямованої на вирішення проблеми забезпечення населення України повноцінними м'ясними та м'ясомісткими продуктами із стабільними технологічними характеристиками. Сформульовано наукову проблему і завдання досліджень, наукову новизну,  практичне значення, а також основні положення, які захищаються здобувачем.


У першому розділі «Теоретичні та практичні передумови розробки технологій  м'ясних та м'ясомістких продуктів» виявлено тенденції зміни структури сировинних ресурсів галузі і перспективні шляхи ресурсозбережен-ня при розробленні технологій та асортименту м'ясних і м'ясомістких продук-тів, обґрунтовано необхідність формування технологічних характеристик сировини і продуктів у процесі виробництва та розроблення нових технологій цих продуктів для споживачів з  різним рівнем доходів.


Узагальнено принципи та показники, які дозволяють моделювати харчову і біологічну цінність даних продуктів, визначено проблему забезпечення якості м'ясних та м'ясомістких продуктів при варіаційному комбінуванні  технологічних факторів і якісних характеристик сировини.


Узагальнення цих даних стало підґрунтям для формування задач, які спрямовані на досягнення мети дисертаційного дослідження.


У другому розділі  «Характеристика сировини та методів досліджень», сформульовано програму експериментальних досліджень, специфікацію технологічних задач, терміни та визначення технологій м'ясних і м'ясомістких продуктів, наведено схему постановки досліджень та розкрита структура використання методів досліджень.


У роботі використано аналітичні і експериментальні методи досліджень, відповідно з ГОСТ, ДСТУ, методичними вказівками МОЗ України, інструментальні, спектрофотометричні, фізичні, хімічні та біохімічні методи, авторські методики з використанням комп’ютерних технологій та  розроблені прикладні програми, які дозволяють визначити якісний і кількісний склад рецептурних композицій продуктів, сенсорні і фізико-хімічні показники.


Методики і обладнання, що використані наведено у дисертації.


Експериментальну частину роботи виконано у лабораторіях кафедри


ТММП, лабораторії мікробіології НДІХТ НУХТ, сертифікованих лабораторіях ПП “НАША”, центру оцінки якості сировини та готової продукції НУХТ, проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ, інституті біохімії, інституті екології і гігієни ім. Л.І.Медведя.


Виробничі випробування сумішей харчових комплексних функціональних і смакоароматичних, технології м'ясних і м'ясомістких продуктів проведено на м’ясопереробних підприємствах України, а розроблених консервів на підприємстві ТОВ “ІРФ дистрибуція” і ТОВ «Дистрибуція-центр».


У третьому розділі «Обґрунтування принципів розробки технологій м'ясних та м'ясомістких продуктів в комплексі задач ресурсозбереження», сформульовано задачі щодо вирішення проблеми більш широкого застосування м¢яса птиці, використання субпродуктів і харчового білку в технології комбінованих м'ясопродуктів.


Обґрунтовано теорію варіаційного моделювання якості м'ясних і м'ясомістких продуктів і алгоритм розроблення нових технологій м'ясних і м'ясомістких продуктів з використанням м’ясної сировини, наповнювачів та харчових композицій.


Теорія варіаційного моделювання передбачає встановлення функціональ-них зв'язків між рецептурними складовими та технологічним процесом, продуктом і режимами його обробки.


Рецептурні сладові можуть бути представлені у вигляді різних за формою рівнянь, які включаєть кількісні і якісні показники вхідної сировини: вміст вологи (вільної і звязаної); кількість білків; жирів; вуглеводів; мікроелементів; харчових добавок та інші характеристики вибрані на основі технологічних розрахунків.


 


Варіаційне моделювання доцільне перш за все для стабілізації якості при виробництві комбінованих м'ясних та м'ясомістких продуктів.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне