КОМПЛЕКСНЕ ТЕОРЕТИЧНЕ ТА ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ РОЗВ\'ЯЗУВАННЯ ЗАДАЧ АЕРОДИНАМІКИ ПРОТОЧНИХ ЧАСТИН ТУРБІН :



Название:
КОМПЛЕКСНЕ ТЕОРЕТИЧНЕ ТА ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ РОЗВ\'ЯЗУВАННЯ ЗАДАЧ АЕРОДИНАМІКИ ПРОТОЧНИХ ЧАСТИН ТУРБІН
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтована актуальність теми дисертаційної роботи, сформульовані мета і задачі дослідження, наукова новизна і практичне значення одержаних результатів, дана загальна характеристика дисертації.


У першому розділі проведено аналіз існуючих теоретичних та експериментальних методів визначення характеристик елементів проточних частин турбін та методів їх проектування. Систематизовано прямі та обернені аеродинамічні задачі і відзначено, що для оберненої задачі перспективним є підхід, який базується на розв'язуванні рівнянь газодинаміки за умови присутності в них невідомих геометричних параметрів. Наведено системи втрат, що використовуються під час проектування турбін, та вплив на втрати різних факторів. Визначено основні проблеми експериментального дослідження потужних високообертних та високотемпературних газових турбін.


У другому розділі досліджена трьохвимірна течія ідеального газу в міжлопатковому каналі решітки осьової турбіни в шарі змінної товщини на довільно скрученій поверхні течії.


 


Для отримання результатів в межах теорії квазі-трьохвимірної (Q3D) течії спочатку шукають рішення вісесиметричної задачі в припущенні, що воно дає задовільні дані по усереднених параметрах потоку крізь решітку, а потім визначають параметри потоку в міжлопатковому каналі як відхилення від середніх параметрів. За полем швидкостей на поверхні лопаток розраховують параметри примежового шару. Вважається, що потік рухається в шарах змінної товщини по двох поверхнях S1 і S2 (рис. 1). Для поверхні S1 робиться припущення, що радіальна складова швидкості і всі похідні в радіальному напрямку є однорідними і зберігають свої величини відповідно до розв'язання вісесиметричної задачі.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне