ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ СТВОРЕННЯ АВТОНОМНИХ АВТОМАТИЗОВАНИХ СИСТЕМ ТЕХНІЧНОГО ДІАГНОСТУВАННЯ РАДІОЕЛЕКТРОННИХ БЛОКІВ



Название:
ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ СТВОРЕННЯ АВТОНОМНИХ АВТОМАТИЗОВАНИХ СИСТЕМ ТЕХНІЧНОГО ДІАГНОСТУВАННЯ РАДІОЕЛЕКТРОННИХ БЛОКІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтована актуальність роботи, сформульована мета і задачі дослідження, викладені основні наукові та практичні результати, отримані в роботі, а також основні положення, що виносяться на захист.


У першому розділі обґрунтована важливість і актуальність рішення проблеми, що полягає в вирішенні протиріччя між принциповою можливістю побудови високоефективних АА СТД на основі використання передових досягнень в області ІТ при отриманні та обробці ДІ і недостатньою ефективністю існуючих СТД радіоелектронних блоків, які не забезпечують визначення ТС з точністю до одного блока та локалізацію несправності до РЕК на місці експлуатації. На основі аналізу стану діагностичного забезпечення об’єктів РЕТ зроблено висновок про те, що визначення ТС радіоелектронних блоків існуючими АА СТД з необхідною точністю з об'єктивних причин ускладнена, у результаті вони визначають несправність з точністю до 1-5 аналогових або цифрових блоків. В реальних умовах це може привести до зриву виконання завдань. Реальною єдиною основою забезпечення заданого рівня коефіцієнта готовності об’єктів РЕТ за рахунок підвищення ремонтопридатності можуть служити ефективні АА СТД, що дозволяють забезпечити визначення ТС з точністю до одного блока та локалізацію несправності до радіоелектронного компонента на місці експлуатації.


Проведений аналіз можливостей існуючих АА СТД показав, що вони не дозволяють оперативно виявляти несправності аналогових і цифрових радіоелектронних блоків об’єктів РЕТ і при своїй реалізації вимагають великих часових і матеріальних витрат. Аналіз сучасних методів діагностування, на яких побудовані існуючі СТД, дозволив виявити недоліки, що знижують їх ефективність. До основних недоліків відносяться: необхідність доступу до великої кількості контрольних точок; складність і висока ціна програмної й апаратної частини; великі витрати на підготовчому етапі при розробці засобів діагностування; складності при забезпеченні автоматизації аналогових і цифрових радіоелектронних блоків з елементами зовнішнього логічного управління. Однією з основних причин зазначених недоліків являється обмежене застосування інформаційних технологій.


 


Проведено критичний аналіз літератури і сучасного стану проблеми. Показано, що існуючий методичний апарат отримання та обробки діагностичної інформації для АА СТД орієнтований на екстенсивний шлях розвитку. Сформульована постановка рішення проблеми і розроблена структурно-логічна схема досліджень. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины