НАУЧНО-ТЕХНИЧЕКИЕ ОСНОВЫ УСОВЕРШЕНСТВОВАНИЯ ЭЛЕКТРИЧЕСКИХ МАШИН С ПОСТОЯННЫМИ МАГНИТАМИ :



Название:
НАУЧНО-ТЕХНИЧЕКИЕ ОСНОВЫ УСОВЕРШЕНСТВОВАНИЯ ЭЛЕКТРИЧЕСКИХ МАШИН С ПОСТОЯННЫМИ МАГНИТАМИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми, визначено мету наукових дослі- джень та завдання дисертації, викладено суть наукової проблеми, наукову новизну та практичну значимість одержаних результатів.


 


У першому розділі розглянуто і проаналізовано відомі й нові електричні ма- шини (ЕМ) з постійними магнітами (ПМ).  Оскільки прогрес в області розробки і


створення ЕМ тісно пов'язаний з поліпшенням їх техніко-економічних характерис-


тик, актуальною є розробка нових технологій і принципів побудови ЕМ з високою щільністю просторового компонування взаємодіючих шарів електропровідних і ма- гнітних матеріалів. При цьому однією з найважливіших задач є максимальне вико- ристання всього об'єму ЕМ. Цього можна досягти шляхом формування конструкції ЕМ у вигляді окремих модулів, розміщених у заданому об'ємі, а також максимально щільного просторового компонування. Результати досліджень показують, що у тра- диційних ЕМ циліндричної конфігурації їх маса і об'єм не використовуються повні- стю, крім того, існують так звані пасивні елементи, які взагалі не беруть участь у процесі електромеханічного перетворення енергії. У звязку з цим постає необхід- ність проведення робіт в області створення ЕМ нового типу, для яких в електроме- ханічному перетворенні енергії бере участь максимально можлива кількість актив- них елементів структури, а кількість пасивних елементів зведено до мінімуму. Пока- зано, що мети можна досягти лише за умови розробки та застосування нових прин- ципів побудови і технологій виробництва електричних машин.


У результаті аналізу відомих теоретичних та практичних робіт показано, що інтенсивний розвиток силової електроніки та мікропроцесорних систем керування, застосування нових електротехнічних матеріалів забезпечили можливість форму- вання вихідних струмів і напруг практично без обмежень на їх форму. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины