ОСНОВИ ТЕХНОЛОГІЇ ОКСИДАЦІЙНОГО ОЧИЩЕННЯ РІДКИХ ТА ТВЕРДИХ ПАЛИВ



Название:
ОСНОВИ ТЕХНОЛОГІЇ ОКСИДАЦІЙНОГО ОЧИЩЕННЯ РІДКИХ ТА ТВЕРДИХ ПАЛИВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету і завдання досліджень, висвітлено наукову новизну та практичне значення одержаних результатів. Також відзначено особистий внесок автора, наведено дані щодо публікацій за результатами досліджень та апробації роботи, її структури і обсягу.


У першому розділі проаналізовано: структуру видобування, виробництва і споживання первинних енергетичних ресурсів у світі й Україні; екологічні наслідки використання вуглеводневих палив; склад і властивості реактивних та дизельних палив і вугілля. Проведено детальний огляд існуючих методів вилучення  сірки із середньодистилятних (гасових і дизельних) нафтових фракцій (СНФ) та зменшення забруднення довкілля ОС (IV) при спалюванні вугілля. На основі здійсненого аналізу наукової літератури зроблено висновок про доцільність розроблення основ технології оксидаційного очищення СНФ та вугілля від сполук сірки; сформульовано розгорнуту мету дисертаційної роботи та детальні напрямки досліджень для досягнення цієї мети.


У другому розділі наведено характеристики вихідних речовин і матеріалів, описано методики здійснення досліджень та оброблення одержаних результатів.


У процесі оксидаційного очищення рідких та твердих палив використовували: гасові і дизельні нафтові фракції, буре і кам’яне вугілля.


 


Наведено характеристики трьох проб прямогонних гасових фракцій: ПГФ1, відібрана на ВАТ „НПК-Галичина”, вміст загальної сірки – St = 0,151 % мас.; ПГФ2 (ВАТ «Укртатнафта», St = 0,184 % мас.); ПГФ3 (ВАТ «Херсоннафтопереробка», St = 0,459 % мас.).

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины