НАУКОВЕ ОБГРУНТУВАННЯ ЗАСТОСУВАННЯ ВИСОКОГО ТИСКУ У ПРОЦЕСАХ ХАРЧОВИХ ВИРОБНИЦТВ



Название:
НАУКОВЕ ОБГРУНТУВАННЯ ЗАСТОСУВАННЯ ВИСОКОГО ТИСКУ У ПРОЦЕСАХ ХАРЧОВИХ ВИРОБНИЦТВ
Тип: Статья
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність обраного напряму дисертаційної роботи, сформульовано мету і задачі дослідження, викладено наукову новизну і практичне значення одержаних результатів, наведено відомості про їх практичне впровадження.


У першому розділі «Аналіз технологічних принципів застосування високого тиску для обробки харчових продуктів» показано, що проблема забезпечення тривалості зберігання харчових продуктів з високим і проміжним вмістом вологи (далі рідкі та в‘язкопластичні) без створення відповідних умов зберігання була і залишається однією з найважливіших задач харчової промисловості. Досліджено сучасний стан використання ВТ у харчових технологіях. Описано відомі приклади використання ВТ у якості знезаражуючого фактора і певного управління ферментативними реакціями, відповідальними за якість та строки зберігання харчових продуктів. Розглянуто сучасний стан забезпеченості харчової промисловості відповідним обладнанням, наведено існуючі конструкції обладнання, як дослідного, так і промислового. Проаналізовано економічні аспекти використання ВТ в харчових виробництвах і визначені його переваги й обмеження. Узагальнення цих даних дало можливість сформулювати задачі досліджень, що спрямовані на досягнення мети дисертаційної роботи.


У другому розділі «Методико-апаратурне забезпечення досліджень» розроблено поетапний механізм вирішення проблеми, що передбачає підпорядкування єдиній меті взаємозалежних доданків - теоретичного аналізу й експериментального етапу оцінки ефективності, покладених в основу програмно-цільової моделі аналітичних і експериментальних досліджень. Попередній аналіз наслідків обробки харчових продуктів ВТ показав, що розвиток цього методу обробки здійснюється в основному екстенсивно, тобто в напрямку нагромадження експериментальних даних. Отримання такого роду даних потребує відповідного дослідного обладнання та вимірювальних пристроїв. На підставі аналізу існуючих конструкцій установок ВТ і сфери їх використання у розділі сформульовано основні вимоги до дослідного обладнання для вивчення впливу ВТ на властивості харчових продуктів.


Отримані результати дали змогу спроектувати та створити експериментальний вимірювальний комплекс на базі установки високого тиску (УВТ) конструкції В.О. Сукманова, В.Б. Гаркуші. Для цього до існуючої конструкції установки було додано сучасні пристрої для вимірювання температури та зміни об‘єму досліджуваного зразка від тиску. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины