ВИЗНАЧЕННЯ ОПТИМАЛЬНИХ ГОЛОВНИХ ЕЛЕМЕНТІВ СУХОВАНТАЖНИХ СУДЕН ТРАМПОВОГО СПОСОБУ ЕКСПЛУАТАЦІЇ



Название:
ВИЗНАЧЕННЯ ОПТИМАЛЬНИХ ГОЛОВНИХ ЕЛЕМЕНТІВ СУХОВАНТАЖНИХ СУДЕН ТРАМПОВОГО СПОСОБУ ЕКСПЛУАТАЦІЇ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, визначено мету й задачі дослідження, показано наукову новизну та практичну значимість роботи, наведено положення, що виносяться на захист.


У першому розділі, ґрунтуючись на огляді сучасного економічного стану торгівельного флоту, зроблено висновок про значну потребу України в розробці сучасних конкурентоздатних суден для їх успішного функціонування в умовах ринкової економіки.


Проаналізовано особливості трампових суден, виконано регресійний аналіз їх основних характеристик.


Базуючись на існуючих публікаціях, присвячених вирішенню проблеми, що розглядається, а також суміжних питаннях, в даному розділі обрано основні напрямки дослідження.


Характерною рисою для трампових суден є здійснення ними нерегулярних рейсів. У зв'язку з цим трампи функціонують без чіткого розкладу і маршрути вантажних перевезень координуються у відповідності з попитом на тоннаж, а також виходячи з привабливості фрахтових ставок. Тому більшість трампових суден є універсальними і при необхідності можуть одночасно перевозити різнорідний вантаж, розміщуючи його в різних трюмах.


 


Подібній моделі функціонування властиві як позитивні, так і негативні риси. З одного боку, така форма використання дозволяє  гнучко реагувати на пропозиції вантажоперевезення, а з іншого – існує ризик виникнення баластних переходів, пов’язаних з відсутністю пропозицій. Тому важливо ще на стадії проектування таких суден враховувати можливі умови їх експлуатації. Це повинно забезпечити майбутню конкурентоспроможність судна. Досить ефективно з цією проблемою може впоратися стохастична постановка задачі пошуку головних елементів судна.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины