ИНТЕЛЛЕКТУАЛЬНАЯ ИДЕНТИФИКАЦИЯ СОСТОЯНИЙ БАРАБАННЫХ МЕЛЬНИЦ НА ОСНОВЕ СПЕКТРАЛЬНЫХ МЕТОДОВ ФОРМИРОВАНИЯ ИНФОРМАЦИОННЫХ ПРИЗНАКОВ



Название:
ИНТЕЛЛЕКТУАЛЬНАЯ ИДЕНТИФИКАЦИЯ СОСТОЯНИЙ БАРАБАННЫХ МЕЛЬНИЦ НА ОСНОВЕ СПЕКТРАЛЬНЫХ МЕТОДОВ ФОРМИРОВАНИЯ ИНФОРМАЦИОННЫХ ПРИЗНАКОВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність роботи, сформульовані мета і задачі досліджень, наведений зв'язок роботи з науковими програмами і темами, викладена наукова новизна та практичне значення отриманих результатів.


У першому розділі виконаний аналіз існуючих методів, засобів та математичних моделей автоматизації контролю технічного стану робочого органу барабанних млинів, а також аналіз інтелектуальних методів ідентифікації технологічних процесів самоздрібнення.


Барабан млина має в середині розташовані по колу конструктивні елементи броні – ліфтери та плити броні між ними. При обертанні барабана матеріал, що мелеться, відцентровою силою притискається по периметру, підіймається, потім, досягнувши визначеної висоти, починає падати або скочуватися вниз. З протилежної сторони, в технологічному процесі здрібнення руди відбувається також і зношування компонентів самої броні, тому важливо виявити момент зупинки млина для заміни зношених компонентів броні. В сучасній технології для цього ураховують число робочих годин та пропускну спроможність для непрямого визначення терміну служби броні та її заміни, а також виконуються періодичні зупинки млинів з візуальним обстеженням. Проведений моніторинг вимагає значних матеріальних та енергетичних витрат. Тому для технології виробництва важливо уникати зношування плит броні за рахунок своєчасної заміни зношених ліфтерів. При цьому в процесі здрібнення в барабані вся сила падаючого матеріалу, прикладається в верхню частину ліфтера і броню в зоні “п'яти“. У цей момент відбувається заповнення рудою простору між ліфтерами над плитою і в період подальшого проходу броні під сегментом руди заповнення, який виконує обертально-коливальні рухи, здійснюється інтенсивне стирання торців ліфтерів і матеріалу заповнення між ліфтерами об сегмент заповнення. Після того як зноситься верхня частина ліфтера до рівня виступів плити броні, наступає критична ситуація, коли матеріал заповнення не утримується в просторі між ліфтерами і не закриває від зносу плити. З цього моменту починається інтенсивне стирання не тільки торцевих частин ліфтерів, але і плит. Важливо контролювати висоту ліфтерів для своєчасної їх заміни і уникання зношування плит броні, що значно дорожчі.


Проведений аналіз досліджень ударних взаємодій, які формуються робочим інструментом броні в системі БМ показав, що при будь-якому ступені заповнення барабана рудою в районі безперервної взаємодії матеріалу, що обсипається і падає, з компонентами броні утворюється зона, так звана “п'ятою”. При обертанні барабана млина, обладнаного ліфтерами, відбувається удар ліфтерів, що набігають, з рудою цієї зони. Основою розгляду даного явища як ударного є відносна короткочасність взаємодії дотичних поверхонь за час якого відбуваються різкі зміни координат точок системи взаємодії, а також раптового виникнення і зникнення значних ударних сил. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины