СТВОРЕННЯ РОБОЧОГО ОРГАНУ МАШИНИ ДЛЯ НАНЕСЕННЯ ЗАХИСНИХ ПОЛІУРЕТАНОВИХ ПОКРИТТІВ НА МАГІСТРАЛЬНІ ТРУБОПРОВОДИ



Название:
СТВОРЕННЯ РОБОЧОГО ОРГАНУ МАШИНИ ДЛЯ НАНЕСЕННЯ ЗАХИСНИХ ПОЛІУРЕТАНОВИХ ПОКРИТТІВ НА МАГІСТРАЛЬНІ ТРУБОПРОВОДИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


                                                                                                                                                                                     У вступі обґрунтовані доцільність та актуальність проблеми, мета роботи, її значимість для науки і техніки, викладена суть виконаних досліджень.


У першому розділі дисертації виконано огляд літературних джерел і електронних ресурсів, присвячених проблемам відновлення захисних покриттів існуючих магістральних трубопроводів. Значний внесок у дослідження динаміки машин зробили відомі вчені: І.І. Артоболевський; В.А. Бауман; А.Е. Десов; Е.Е. Лавендел; В.С. Ловейкін; А.Н. Лялінов; О.Г. Маслов; І.І. Назаренко; Я.Г. Пановко; В.М. Потураєв; О.А. Савінов; Л.І. Сердюк; В.Й. Сівко; П.Ф. Овчинников; С.А. Осмаков; К.Ф. Фролов; М.Я. Хархута; Л.А. Хмара; А.М. Холодов; В.Б. Яковенко і цілий ряд інших дослідників.


До досліджень процесів підготовки і автоматичного нанесення поліуретанових покриттів на магістральні трубопроводи долучилися наступні науковці: G. Chapmen; S. Taylor; Я.А. Середницький; В.А. Черватюк; О.Ф. Іткін; В.К. Семенченко; С.Г. Низ’єв; А.В. Алєксашин; В.К. Скубін та ін.


В результаті аналізу існуючих конструкцій для нанесення поліуретанових покриттів на магістральні трубопроводи, для подальших досліджень була обрана створена в ІТЕСУ «Нафтогазбудізоляція» машина МТУ-532, перевагами якої були вдала кінематична схема приводу робочого органу та частотне керування швидкістю асинхронних двигунів. З метою підвищення ефективності машини було сформульоване наукове завдання – стабілізація швидкості взаємодії робочого органу (факела розпилювача) з поверхнею трубопроводу під час його обертово-зворотних коливань навколо трубопроводу та визначення впливу якості удосконалення машини на її продуктивність, економію сировини та вартість нанесення покриття. Був також обраний шлях виконання завдання – збільшення кількості ступенів свободи робочого органу з двох до трьох.


У другому розділі наведено теоретичні дослідження динамічної системи робочого органа машини для нанесення поліуретанового покриття.


 


Динамічна модель (рис. 1.а) робочого органа складається з кінематично-зв’язаної з валом двигуна ведучої зірочки 1 і веденого, обертового кільця 2, сполучених між собою ланцюгом 3 з передавальним відношенням 1. В динамічній моделі прийняті наступні позначення: – момент інерції ведучої зірочки;  – момент інерції обертового кільця з розпилювачами поліуретанової суміші;  – момент рушійних сил ведучої зірочки;  – момент сил опору повороту обертового кільця; ,  – жорсткість і коефіцієнт непружного опору приводного ланцюга.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины