ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ МОДЕЛЕЙ РАЦIОНАЛЬНОГО ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБIВ МЕХАНIЗАЦIЇ БУДIВЕЛЬНИМИ ПIДПРИЄМСТВАМИ :



Название:
ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ МОДЕЛЕЙ РАЦIОНАЛЬНОГО ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБIВ МЕХАНIЗАЦIЇ БУДIВЕЛЬНИМИ ПIДПРИЄМСТВАМИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ


У вступі викладені актуальність дисертаційної роботи, сформульовано мету і задачі дослідження, які необхідно розв’язати для її досягнення, наведено наукову новизну дослідження, його практичне значення, а також особистий внесок автора. Представлено інформацію щодо апробації та впровадження роботи, кількості публікацій, зв’язку з науковими програмами і темами, а також щодо обсягу дисертаційної роботи.


У першому розділі для розробки та обґрунтування заходів, спрямованих на підвищення ефективності використання ЗМ будівельними підприємствами здійснено ретельний аналіз стану питань та проблем пов’язаних із процесами організації формування та використання раціональних систем засобів механізації.


Різні аспекти експлуатації ЗМ та раціональної організації функціонування СЗМ висвітлені в роботах відомих вчених в області організації і технології будівельного виробництва: Атаєва С.С., Афанасьєва В.О., Балицкого В.С., Гончаренко Д.Ф., Друкованого М.Ф., Лівінського О.М., Снісаренко В.І., Торкатюка В.І., Тяна Р.Б., Уварова Є.П., Ушацького С.А., Черненка В.К., та ін., а в області механізації і автоматизації будівельних процесів – Баладінського В.Л., Вознесенського В.А., Канюки М.С., Кудрявцева Е.М., Менейлюка О.І., Назаренка І.І., Холодова А.М., Хмари Л.А., Федоренка С.В., а також у роботах ряду інших вітчизняних і закордонних вчених. Пошук аналітичних моделей, розробці методів та алгоритмів розробці методів та алгоритмів раціоналізації та оптимізації парків машин і механізмів присвячені роботи Ю.І. Білякова, В.О. Поколенка, В.К. Черненка, Г.В. Лагутіна, О.А. Тугая та ін.


При проведенні досліджень, існуючі форми організації експлуатації засобів механізації було умовно розділено на три основні типи:


-       засоби механізації, що перебувають на балансі загальнобудівельних підприємств та організацій (ЗМБП);


-       засоби механізації, сконцентровані в спеціалізованих підрозділах – дільницях (управліннях) механізації (ЗМСП);


-       засоби механізації, що частково передані дільницям (управлінням) механізації, а частково залишилися на балансі загальнобудівельних підприємств та організацій (ЗМП).


Було встановлено, що будь який з варіантів експлуатації машин вимагає економічної оцінки та дослідження методів організації використання. Розглянуто показники оцінки ефективності використання ЗМ БП. Досліджено питання взаємної відповідності режимів виконання робіт у складі календарного плану з технічними параметрами, що характеризують працездатність ЗМ та залежності визначення коефіцієнта використання ЗМ, при яких експлуатація СЗМ БП є ефективною з позиції управління вартістю.


Аналіз стану використання будівельної техніки в цілому по галузі, особливо організації ремонту і обслуговування ЗМ, вказує на істотні недоліки і на наявні резерви можливості поліпшення ефективності використання ЗМ за рахунок удосконалення моделей визначення оптимальних схем організації використання та обслуговування СЗМ БП з урахуванням їх структури і ресурсного забезпечення та впливу умов виробництва і зовнішніх факторів, що і, розглядається, як наукова гіпотеза дослідження.


У другому розділі дослідження сформульовано мету дослідження, здійснено постановку проблем та задач дослідження, розроблено структурно-логічну схему організації проведення дослідження (рис.1), яка є підґрунтям вирішення задач дослідження та досягнення мети, проведено вибір методів і моделей дослідження, розроблено систему ідентифікації надійності визначеного варіанту ЗМ БП для випадків відновлювальних та не відновлювальних СЗМ.


Для математичної формалізації зазначених моделей припустимо, що СЗМ БП містить п ЗМ. Кожен ЗМ в змозі пропрацювати деякий час до тих пір, поки не вийде з ладу і його необхідно буде ремонтувати. Час до ремонту 1-го ЗМ  є випадкова величина з функцією розподілу . Кількість працездатних і непрацездатних ЗМ визначає в кожен момент часу стан усього СЗМ БП.


 


Під надійністю СЗМ матимемо на увазі здатність його виконувати поставлене перед ним завдання, тобто мати в наявність необхідну кількість працездатних ЗМ. Порушення останньої умови робить непрацездатним увесь СЗМ. Розглянемо можливі випадки надійності СЗМ БП у залежності від особливостей її побудови.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины