УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДІВ ТА МОДЕЛЕЙ ЕКСПЛУАТАЦІЙНИХ ВИПРОБУВАНЬ МОДЕРНІЗОВАНИХ ТЕПЛОВОЗІВ



Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДІВ ТА МОДЕЛЕЙ ЕКСПЛУАТАЦІЙНИХ ВИПРОБУВАНЬ МОДЕРНІЗОВАНИХ ТЕПЛОВОЗІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Основний зміст роботи


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету роботи, задачі дослідження, наукову новизну та практичне значення отриманих результатів, подано інформацію про апробацію роботи і публікації основних результатів.


Перший розділ присвячений аналізу стану ТРС залізниць України. Проаналізовано роботи по проведенню випробувань рухомого складу та його складових за останні роки. Виконано огляд нормативної документації по проведенню випробувань рухомого складу. Сформульовано комплекс вимог, що пред’являються до експлуатаційних випробувань модернізованих тепловозів.


На основі аналізу існуючих напрацювань по випробуванням рухомого складу для залізниць України встановлено, що визначення дійсних (робочих) характеристик ТРС під час проведення випробувань є одним із головних завдань при введенні його в експлуатацію. Це завдання тісно пов’язане з дослідженнями експлуатаційних випробувань модернізованих локомотивів.


Задачам проведення випробувань ТРС присвячено велику кількість наукових праць, виконаних на базі таких наукових установ, як ДНУЗТ ім. В. Лазаряна, ДП «ДНДЦ УЗ», УкрДАЗТ, СНУ ім. В. Даля, УкрНДІВб, ПАТ «ХК Луганськтепловоз», «ВНИИЖТ» та інші. Найбільш вагомий внесок в цьому напрямку зробили: Басов Г. Г., Батюшин І. Є., Богаєвський О. Б., Боднар Б. Є., Голубенко О. Л., Головінов Г. Г., Горбунов М. І., Горобець В. Л., Грищенко С. Г., Гундар В. П., Далека В. Х., Донченко А. В., Дробаха В. І., Дьомін Р. Ю., Дьомін Ю. В., Маслієв В. Г., Матяш В. О., Мокроусов С. Д., Мямлін С. В., Носков В. І., Самсонкін В. М., Тартаковський Е. Д., Ткаченко В. П., Фалендиш А. П., Черняк А. Ю., Черняк Ю. В., та інші. В своїх роботах вони розглядають, в основному, випробування вузлів, систем та допоміжних систем локомотивів. Але в працях розглянутих вчених недостатньо уваги приділено проведенню експлуатаційних випробувань, особливо вибору параметрів, які необхідно контролювати.


При розгляді класифікацій різних видів випробувань встановлено, що експлуатаційні випробування входять до класифікацій за умовами і місцем проведення, по категоріям та до складу приймальних випробувань. Аналіз нормативних документів показав, що чіткого визначення типів експлуатаційних випробувань ТРС немає.


У другому розділі викладено визначення проблематики експлуатаційних випробувань ТРС в сучасних умовах залізниць України. При виконанні досліджень проведення порівняльних випробувань тепловозів використані методи математичної статистики та теорії імовірності, а також методи статистичного аналізу та розрахунку імовірності безвідмовної роботи локомотивів.


При уточненні класифікації та розробці структурних формул математичної моделі експлуатаційних випробувань застосовано числові методи вирішення диференційних рівнянь, теорій моделювання та оптимізації.


Для удосконалення процесу проведення експлуатаційних випробувань модернізованих тепловозів та визначення параметрів їх експлуатації застосовано методи достовірної оцінки вхідної та вихідної інформації, методи прогнозування ресурсу та діагностування. Для оцінки і обробки отриманих результатів застосовано методи статистичної та аналітичної роботи з базами даних. Методом експертної оцінки обрані контрольні параметри роботи локомотивів, що проходять випробування.


Адекватність побудованих математичних моделей процесу проведення експлуатаційних випробувань застосовано умовні методи оптимізації та методи нелінійного програмування. При проведенні експлуатаційних випробувань для визначення працездатності модернізованих локомотивів з напрацюванням на відмову застосовано емпіричні методи оцінки технічного стану локомотива.


 


У третьому розділі з використанням аналітичних, фасетних та експертних методів була уточнена та структурована класифікація експлуатаційних випробувань за ознакою функціонального призначення, що розподіляє їх на три типи: порівняльні, оцінювальні (визначальні), надійності та їх підтипи (рис. 1). Дана класифікація дозволить більш швидко та чітко встановлювати тип та відповідну йому мету експлуатаційних випробувань модернізованого ТРС.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины