ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ КОМПЛЕКСУВАННЯ ОПТИКО-ЕЛЕКТРОННИХ СИСТЕМ СПОСТЕРЕЖЕННЯ



Название:
ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ КОМПЛЕКСУВАННЯ ОПТИКО-ЕЛЕКТРОННИХ СИСТЕМ СПОСТЕРЕЖЕННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність роботи, сформульовано мету і задачі досліджень, наведено зв'язок роботи з державними пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки та бюджетними науково-дослідними темами, визначено наукову новизну і практичну цінність отриманих результатів, особистий внесок здобувача, наведено дані щодо апробації і впровадження результатів роботи.


У першому розділі розглянуто сучасні ОЕСС наземного, повітряного та морського базування та проаналізовано методи підвищення їх ефективності.


В результаті аналізу встановлено, що одноканальні ОЕСС не в змозі задовольнити все більш зростаючі вимоги користувачів, тому поступово їх замінюють БК ОЕСС. Такі системи дозволяють проводити цілодобові, всепогодні спостереження, виявлення, супровід об’єктів, розвідку, оцінку екологічного стану, виявлення та моніторинг надзвичайних ситуацій. До складу БК ОЕСС можуть входити різні спектральні канали. Розглянувши переваги кожного з них та можливості БК ОЕСС при їх об’єднанні в різних комбінаціях, встановлено що до складу БК ОЕСС мають входити як мінімум ТВ та ТПВ канали, а перспективною схемою побудови вхідного оптичного блоку в такому разі є коаксіальна схема. Аналіз сучасного стану розвитку ОЕСС показав, що найбільш актуальними на сьогоднішній день дійсно є двоканальні ОЕСС у складі ТВ та ТПВ каналів.


Для оцінки ефективності ОЕСС використовують відповідні показники, але всі вони чудово описують лише одноканальні системи. Оцінка ж ефективності двоканальних ОЕСС вимагає врахування окрім показників якості одноканальних систем, ще й показників якості комплексування з метою оцінки ефективності всієї системи.


Проведено аналіз методів підвищення ефективності ОЕСС, як апаратних, так і алгоритмічних. Аналіз літератури показує, що існуючі методи комплексування мають одну спільну особливість: об’єднання інформації здійснюється без врахування поточної задачі спостереження, зовнішніх умов функціонування та особливостей ФЦО, тобто без прив’язки до реальної ОЕСС та умов спостереження. Більше того, на сьогоднішній день відсутній розрахунковий інструмент для кількісної оцінки ефективності двоканальної ОЕСС при комплексуванні інформації, отриманої в її каналах.


Таким чином, для ефективного комплексування необхідною є розробка нових методів комплексування ОЕСС та методів оцінки якості комплексування ОЕСС.


 


У другому розділі розроблено математичну модель двоканальної ОЕСС у складі ТВ та ТПВ каналів, що враховує особливості проходження сигналу в усіх ланках інформаційного комплексу «ФЦО – двоканальна ОЕСС – оператор», особливості процесу комплексування та дозволяє оцінювати ефективність як окремих каналів двоканальної ОЕСС, так і системи з комплексуванням в цілому.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины