УДОСКОНАЛЕННЯ ДИЗАЙН-ЕРГОНОМІЧНОГО ПРОЕКТУВАННЯ ТЕПЛОЗАХИСНОГО СПЕЦОДЯГУ



Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ ДИЗАЙН-ЕРГОНОМІЧНОГО ПРОЕКТУВАННЯ ТЕПЛОЗАХИСНОГО СПЕЦОДЯГУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету, основні завдання та методи досліджень, визначено наукову новизну та практичну цінність отриманих результатів.


У першому розділі описано сучасний стан проблеми, виконано аналіз закономірностей формоутворення і методів художнього проектування форм спецодягу, визначено шляхи їх вдосконалення.


Вивчення і дослідження структурно-геометричних властивостей просторової композиції дало можливість удосконалити методи формоутворення при створенні перспективних художніх і проектних рішень. Виявлено, що опис форми спецодягу шляхом побудови його структури передбачає: виділення контактно-інформаційних точок «діалогу» спецодягу і фігури людини; дослідження законів гармонізації і пропорціонування частин і форми в цілому; встановлення характеру пластики, ритму, співвідношенення частин комплекту, визначення простих геометричних модулів і ступеня зв’язків між ними.


Аналіз класифікації робочих рухів поставив завдання обґрунтування переліку та встановлення величин біомеханічних параметрів у дизайн-ергономічному проектуванні теплозахисного спецодягу.


Виконано аналіз стилістичного образу сучасного одягу та візуалізації художньої форми спецодягу на базі інформаційно-знакових систем. Визначено перспективність удосконалення методологічної бази для дизайн-ергономічного проектування захисного багатошарового спецодягу відповідно до динамічної складової трудової діяльності працівників під час виконання робіт. Встановлено послідовність етапів ергономічного проектування спецодягу для забезпечення його антроподинамічної відповідності умовам праці.


Аналіз різновидів ТЗСО відповідно до вимог та умов експлуатації виявив, що якість спецодягу забезпечується використанням сучасних високотехнологічних тканин для комфортного мікроклімату підодягового простору. Обґрунтовано доцільність створення багатошарових поліфункціональних конструкцій одягу зі спеціальними деталями та вузлами; розробки конструкцій одягу з комбінуванням захисних функцій та застосування дизайн-маркетингових технологій при впровадженні різновидів спецодягу сучасних форм. Виявлено недосконалість методів вимірювань та оцінки якості при дослідженні теплофізичних характеристик текстильних матеріалів і пакетів. Усе це зумовило вибір мети та постановку завдання дослідження.


 


 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины