СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ЭКСПЛУАТАЦИОННЫХ ХАРАКТЕРИСТИК ЦНД ТЕПЛОФИКАЦИОННЫХ ТУРБИН НА ОСНОВЕ АНАЛИЗА СТРУКТУРЫ ПОТОКА ПРИ МАЛОРАСХОДНЫХ РЕЖИМАХ :



Название:
СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ЭКСПЛУАТАЦИОННЫХ ХАРАКТЕРИСТИК ЦНД ТЕПЛОФИКАЦИОННЫХ ТУРБИН НА ОСНОВЕ АНАЛИЗА СТРУКТУРЫ ПОТОКА ПРИ МАЛОРАСХОДНЫХ РЕЖИМАХ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність роботи, зазначені мета і основні завдання дослідження, об’єкт і предмет досліджень, методи дослідження, відображено наукову новизну отриманих результатів, їх практична цінність, представлено дані про зв’язок з науковими програмами, апробацію роботи, публікації та особистий внесок автора.


У першому розділі розглянуто стан енергетичного устаткування ТЕС і ТЕЦ України, особливості його експлуатації та показано, що в ЦНТ потужних турбін при глибоких розвантаженнях у міжвенцевих зазорах ступенів формуються привтулкові відриви й обертові вихори. Ці явища особливо сильно проявляються в теплофікаційних турбінах при роботі за тепловим графіком.


На основі аналізу результатів опублікованих досліджень різних авторів, які займалися дослідженням привтулкового відриву (К. Баммерт, М.Є. Левіна, М.Є. Дейч, А.М. Топунов, Я.І. Шнеє, В.М. Пономарьов, Л.М. Бистрицький, В.М. Голощапов, Б.М. Трояновський, Г.О. Шапіро, В.О. Хаімов, В.П. Лагун, Л.Л. Симою), вихору, що обертається у міжвенцевому зазорі турбінних ступенів (О.М. Ємін, І.П. Усачьов, H. Korst), були проаналізовані причини їх виникнення. Показано, що вони виникають в області маловитратних режимів роботи ступенів з різним відношенням.


Відзначено, що основні результати при дослідженні маловитратних режимів роботи ступенів отримані експериментально як на моделях ступенів з використанням у якості робочого тіла повітря, так і при дослідженні ЦНТ натурних турбін, що працюють на ТЕЦ, або їх окремих відсіків. 


 Для аналізу структури потоку в ступенях з малим  були обрані критерії:


- лінія нульової втрати , як характеристика границі привтулкового відриву;


- лінія повної втрати через ступень  , як характеристика границі обертового вихору в міжвенцевому зазорі ступеня.


На основі проведеного аналізу сформульовані завдання дослідження.


 


У другому розділі виконано докладний аналіз існуючих залежностей для вентиляційних втрат енергії. Обрана формула Зутера-Траупеля, що дозволяє визначати втрати потужності в ступені при маловитратних режимах (режимах нижче холостого ходу). 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины