УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНТЕЙНЕРНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ З ВИКОРИСТАННЯМ РЕЗЕРВІВ ПРОВІЗНИХ СПРОМОЖНОСТЕЙ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ



Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНТЕЙНЕРНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ З ВИКОРИСТАННЯМ РЕЗЕРВІВ ПРОВІЗНИХ СПРОМОЖНОСТЕЙ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, визначено мету і задачі, об’єкт та предмет дослідження; коротко викладені методи дослідження, розкриваються наукова новизна, практичне значення одержаних результатів та особистий внесок автора, наведені відомості про апробацію та публікації результатів досліджень, наведена структура дисертації та її загальний обсяг.


У першому розділі, який присвячено аналізу сучасного стану проблеми, проведено огляд літературних джерел та проаналізовано стан досліджень в області технологічного забезпечення контейнерних перевезень, використання провізної спроможності залізничного транспорту.


Значний внесок у вирішення теоретичних та практичних проблем технологічного забезпечення контейнерних перевезень, організації контейнеропотоків за організаційно-технологічними, технічними, економічними аспектами, раціонального використання провізних спроможностей залізничного транспорту зробили такі науковці та фахівці, як Є.С. Альошинський, М.М. Андрієнко, В.І. Апатцев, П.В. Бех, Н.І. Богомолова, Д.В. Боцвін, М.І. Данько, А.Т. Дерібас, Л.А. Заборський, О.І. Кічкіна, В.П. Клєпіков, Л.А. Коган, В.В. Козак, В.П. Корнієнко, А.М. Котенко, К.В. Крячко, В.В. Кулешов, Д.В. Ломотько, М.І. Луханін, В.К. Мироненко, Г.І. Музикіна, Є.В. Нагорний, В.С. Наумов, Г.І. Нечаєв, Є.М. Сич, А.В. Слободян, В.І. Шевченко, П.С. Шилаєв, Л.Н. Ширін, В.О. Шиш та ін. Але в цих роботах не розглядаються питання удосконалення технологічного забезпечення контейнерних перевезень з використанням резервів провізних спроможностей залізничного транспорту.


Проаналізовано номенклатуру, обсяги та напрями перевезень основних міжнародних контейнерних поїздів і поїздів комбінованого транспорту України. Встановлено наступні суттєві характеристики, що дають можливість оцінити стан комбінованих перевезень залізницями України. Багато з цих поїздів часто зупиняються в кількох пунктах призначення або на прикордонній сортувальній станції. Не завжди достатня частота курсування контейнерних поїздів – вантажний потік може до тижня чекати відповідного поїзда.


Стосовно України можна зробити висновок, що «районування» території країни зонами ефективного транспортного сервісу контейнерних перевезень на базі терміналів ДП «УДЦТС «Ліски», охоплює регіони, де зосереджені основний економічний потенціал та населення країни. При чому більш насиченими потенційними можливостями транспортно-логістичного обслуговування є Східний і Центральний регіони. Однак Західний регіон має свій величезний потенціал, оскільки безпосередньо розташований на кордоні з країнами Європейського Союзу.


 


Загальні підсумки останніх років свідчать про зростання обсягів перевезень вантажів у контейнерах, в контейнерних поїздах та маршрутними групами. Проте, в порівнянні з іншими країнами ці обсяги дуже малі. Так обсяги перевезень контейнерів на залізничних платформах в США близько 10 млн. в рік, в Україні ж ця цифра не досягає навіть 200 тис. контейнерів в умовних одиницях (рис.1). В значно менших за розміром країнах, як Румунія, Польща, ці обсяги набагато більші. Слід відмітити також незначні обсяги перевезень контейнерів залізницями Російської Федерації (порівняно з її колосальними розмірами та потенціалом, але принаймні на залізницях Росії прийнята «Концепция комплексного развития контейнерного бизнеса в холдинге «РЖД»»). На жаль, на залізницях України немає подібного нормативного документа.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины