ПОКРАЩЕННЯ ЕКОЛОГІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ДИЗЕЛЬНОГО АВТОМОБІЛЯ, ОСНАЩЕНОГО КАТАЛІТИЧНИМ НЕЙТРАЛІЗАТОРОМ, ШЛЯХОМ ВИКОРИСТАННЯ БІОПАЛИВА :



Название:
ПОКРАЩЕННЯ ЕКОЛОГІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ДИЗЕЛЬНОГО АВТОМОБІЛЯ, ОСНАЩЕНОГО КАТАЛІТИЧНИМ НЕЙТРАЛІЗАТОРОМ, ШЛЯХОМ ВИКОРИСТАННЯ БІОПАЛИВА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Основний зміст роботи


 


У вступі обґрунтована актуальність теми дисертації, сформульовані мета та задачі роботи, наукова новизна та практичне значення одержаних результатів.


У першому розділі проведено аналіз літературних джерел з питань покращення екологічних показників дизельних автомобілів та методів їх визначення.


Значний внесок у вирішення проблеми покращення екологічної безпеки автомобільного транспорту внесли такі вчені як Аксенов І.Я., Вартанян В.М., Варшавський І.Л., Васильєв І.П., Говорун А.Г., Говорущенко Н.Я., Головчук А.Ф., Горбов В.М., Голубєв І.Р., Грабар І.Г., Гутаревич Ю.Ф., Девянін С.Н., Євдокімов В.Д., Жегалін О.І., Захарчук В.І., Івановський В.Г., Ільченко А.В., Канило П.М., Колодницька Р.В., Корпач А.О., Кулманаков С.П., Лиханов В.А., Малов Р.В., Матейчик В.П., Марков В.А., Марченко А.П., Медведєв Ю.С., Семенов В.Г., Уханов А.П., Форнальчик Є.Ю., Шашев А.В., M. Barto, S. Irandoust, G. Wobner та інші.


У результаті аналізу установлено, що одним із найбільш ефективних шляхів покращення екологічних показників автомобілів є застосування КН для очищення ВГ. Багато наукових праць присвячено покращенню стабільності роботи КН.


Зменшити шкідливий вплив на довкілля можна шляхом використання БП, зокрема МЕРО, які є найбільш розповсюдженими серед альтернативних палив рослинного походження для живлення дизелів. Використання бінарних сумішей ДП з БП дозволяє покращити екологічні показники автомобілів з дизелями,  поліпшити стабільність роботи блокових КН за рахунок зниження викидів сажі та частково розв’язати проблему збереження балансу CO2 на планеті. Вміст БП у його суміші з ДП повинен бути обґрунтованим з точки зору зміни показників автомобіля та рентабельності отримання БП.


Другий розділ присвячений удосконаленню математичної моделі руху автомобіля для визначення його екологічних та паливно-економічних показників.


Викиди шкідливих компонентів, подібно до витрат палива, прийнято визначати годинною витратою  на одиницю потужності двигуна  та кількістю викидів  на одиницю пройденого автомобілем шляху. Питомі викиди і-го компонента  визначають у г/(кВт·год), а   – у г/км.


Для визначення екологічних показників автомобіля необхідно провести його випробування на різних режимах руху, під час яких визначити концентрації шкідливих компонентів, витрату ВГ та витрату палива.


Існуюча методика розрахунку екологічних показників автомобіля не враховує елементний склад палива, а це є важливим під час використання сумішей ДП з БП.


Витрата i-го компонента прямо пропорційна до витрати ВГ  і його концентрації . Експериментальне визначення витрати ВГ є досить складною задачею через те, що вони мають високу температуру, яка змінюється залежно від режиму роботи двигуна, а їх рух супроводжується значними пульсаціями тиску.


 


Під час проведення теоретичних досліджень доцільно розрахунки проводити, визначаючи кількість газу у кіломолях тому, що вона не залежить від його температури та тиску. Доцільно також екологічні показники пов’язувати з витратою палива. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины