СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ЗАЩИТЫ ЭЛЕКТРОМЕХАНИЧЕСКОЙ СИСТЕМЫ СКИПОВОГО ДОМЕННОГО ПОДЪЕМНИКА ПРИ АВАРИЙНЫХ МЕХАНИЧЕСКИХ ПЕРЕГРУЗКАХ



Название:
СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ЗАЩИТЫ ЭЛЕКТРОМЕХАНИЧЕСКОЙ СИСТЕМЫ СКИПОВОГО ДОМЕННОГО ПОДЪЕМНИКА ПРИ АВАРИЙНЫХ МЕХАНИЧЕСКИХ ПЕРЕГРУЗКАХ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У першому розділі «Стан питання. Мета і задачі досліджень» розглянуто осо-бливостіфункціонування електромеханічної системи скіпового доменного підйом-ника та причини виникнення аварійних ситуацій.


Літературні дані щодо роботи завантажувального комплексу доменної печі констатують, що на його долю припадає 22,5% аварійних ситуацій. Відкази облад-нання скіпового під`йому становлять третю за величиною групу аварій (після мета-локонструкцій і повітряних фурм) – це приблизно 13% всіх неполадок та 8,5% від за-гального часу простоїв. У цій групі обладнання чітко виявляється взаємний зв'язок між усіма елементами завантаження, включаючи системи автоматичного керування та захисту, при відказі однієї із ланок через недостатню надійність або несанкціоно-ване втручання обслуговуючого персоналу, при включенні системи ручного управ-ління без перевірки загальної системи.


Аварійні ситуації виникають при наїзді навантаженого скіпа на перешкоду та при підборі значного провису канату, внаслідок чого скіп сходить із направляючих рейок і розвивається аварія, що веде до простоювання комплексу та втрати значної кількості продукції.


Під час цих аварій максимальний струмовий захист не спрацьовує. В момент наїзду скіпа на перешкоду струм в головному колі двигунів також не досягає уставки


4


спрацьовування захисту двигуна від перевантаження і, тим паче - уставки струму за-хисту від коротких замикань. Тобто, існуючі захисти від перевантажень та коротких замикань не захищають електромеханічну систему скіпового доменного підйомника від аварійних ситуацій, пов`язаних із підбором значного провису канату та наїздом скіпа на перешкоду. У наслідок цього виникла задача наукового обґрунтування не-обхідності створення та розробки для привода скіпового підйомника упереджуючого струмового захисту, який би реагував не на величину струмового навантаження, а на темп її змінювання.


Захисту електромеханічного обладнання від аварійних перевантажень присвя-чена велика кількість робіт вітчизняних та закордонних науковців, де розглядаються питання теплового захисту двигунів, виходу з ладу ізоляції, прогнозу механічного перевантаження двигуна, розробки методів виявлення несправностей та діагносту-вання стану машини. Питання запобігання розвитку аварійних ситуацій в електроме-ханічних системах з пружними зв`язками малої жорсткості практично не зустріча-ються.


 


У другому розділі «Порівняльний аналіз динамічної навантаженості електро-механічної системи скіпового підйомника у нормальних та аварійних режимах його роботи» дається оцінка величини зусиль у канаті, які мають місце при наїзді скіпа на перешкоду, а також при зчепленні скіпа з елементами ферми підйомника.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины